Kalay ve Tunç'tan BÜ'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kalay ve Tunç'tan BÜ'ye Ziyaret

Kalay ve Tunç\'tan BÜ\'ye Ziyaret

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Dr. Seyfettin Kalay, Bartın Üniversitesini ziyaret etti.

24.03.2014 15:02  Güncelleme: 15:06

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, Bartın Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Tunç ve Kalay'a Belediye Meclis Üyesi adayları Osman Turna, Cahit Kemik, İlker Camcı, Yasemin Dora Kurtkaya, Hasan Fırıncı, Hasan Özdemir, Erol Çoban, Mustafa Zengin eşlik etti. Tunç ve Kalay beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ı ziyaret etti. Burada Rektör Kaplan'la bir süre sohbet eden Tunç ve Kalay daha sonra Bartın Üniversitesi Dekanları ve akademik personelini ziyaret etti. Kalay, ziyarette Bartın'ın temel sorunlarının çözmenin yanında hayata geçirecekleri büyük projelerle de Bartın'ı yaşamaktan onur ve gurur duyulan, bölgenin parmakla gösterilen örnek şehri haline getireceklerini belirti.

Üniversiteye değer verdiklerini söyleyen Kalay, "Bartın Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen öğrenci sayısı gün geçtikçe artıyor. Bugün 9 bin öğrencisi olan Bartın Üniversitesi'nin Yazıcılar Mevkiindeki yeni kampüs alanındaki inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra öğrenci sayısı 20 bine çıkacak. Bizde burada en önemli sorun olan ulaşım sorununu çözmek üzere üniversite kampüsü ile şehir merkezi arasında tramvay hattı yapacağız. Böylece öğrencilerimiz ucuz ve konforlu bir ulaşım şekline kavuşacak. Üniversite kampüsü şehre daha yakın hale gelecek. Bartın'da gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri yeni yerler oluşturacağız. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri faaliyetlerin düzenleneceği, içerisinde araştırma salonları, çeşitli atölyeler ve kütüphanenin olduğu bir gençlik merkezi yaparak öğrencilerimize hem rahat ders çalışabilecekleri, araştırmalarını rahatça yapabilecekleri ve boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirebilecekleri yeni bir mekan oluşturacağız" dedi.

Milletvekili Tunç ise Bartın Üniversitesi'nin Bartın için önemli olduğunu vurgulayarak, "Üniversite Bartın için çok önemli bizde bu öneme istinaden önümüzdeki üç yıl için 197 Milyon TL ödenek ayırdık, bununla yeni kampüs alanımızın inşaatını bitireceğiz. Şu an Yazıcılardaki yeni kampüs alanında hummalı bir çalışma devam ediyor. Birkaç yıla kadar yeni kampüs alanındaki inşaat çalışmalarını tamamlayarak üniversitemizi yeni kampüs alanına kavuşturacağız. Kampüs alanı içerisine yapılacak olan bin kişilik yurt ve kampüs alanı dışında da devam eden yurt inşaatları ile de barınma sorununu önemli ölçüde çözeceğiz. Laboratuvar binaları, yurt binaları, derslik binaları ile modern bir kampüs alanımız olacak. Bartın Üniversitesi bir marka haline gelirken Bartın'da bir üniversite şehri olacak" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalay ve Tunç'tan BÜ'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement