
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın yemekli toplantısına katılan Kale Grubu Şirketleri kurucusu ve Murahhas Azası İbrahim Bodur, yeni doğan torunun doğum günü pastası sürprizi ile heyecanlı anlar yaşadı.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın bütün komite üyelerinin katılımı ile Truva Oteli'nde düzenlenen yemekli toplantıda bir konuşma yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan, oda olarak son 1 yılda yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan birlik ve beraberlik içinde 1 yıllık dönemde birçok başarılı çalışmaya imza attıklarını belirterek, "Bu konuda da bizlere destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Ticaret ve Sanayi Odası olarak özellikle turizme büyük önem veriyoruz. Gelecek yıl da bunun için Berlin'de düzenlenecek olan turizm fuarına katılarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.
İlhami Tezcan, Ezine'nin sembolü haline gelen Ezine peyniri konusunda da bu dönem içinde gelişmeler yaşandığını belirterek, "Herkes Ezine peynirinin adını kullanarak üretim yapıp satıyordu. Bizler bu konuda gerekli çalışmayı yaptık ve bunu tescil ettirmek için çalışma başlattık. Sonunda Ezine peynirinin adı tescillendi ve bu konudaki yazı bize ulaştırıldı. Ardık Ezine peynirinin tescili Çanakkale'ye ait. Çanakkale - Ezine dışında bu peyniri kimse üretemeyecek" dedi.
Tezcan, geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu dönemde de seminerlere önem vereceklerini belirterek, "Bunun dışında üniversite ile de ikili ilişkilerimizi arttırmaya devam edeceğiz. Amacımız üniversite ile ikili ilişkilerimizi arttırıp Çanakkale için daha faydalı çalışmalara imza atmak" şeklinde konuştu.
Çanakkale'ye patent enstitüsünün temsilciliğinin açılması konusunda çalışmaların devam ettiğini de belirten ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan, bu konudaki çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Konuşmasının son kısmında ÇTSO'nun şeref üyesi olan Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Murahhas Azası İbrahim Bodur'a da sanayici kimliği ile Çanakkale iline yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden İlhami Tezcan, Kale grubunun 50. kuruluş yıldönümü anısına kendisine Atatürk'ün kabartma plaketini hediye etti. Bodur, ÇTSO üyelerine teşekkür ederek, "Atatürk askeri zaferlerin ekonomik ve siyasi zaferlerle taçlandırılması gerektiğini söylemişti. Bizlerd e sanayiciler olarak bu söze istinaden kurduğumuz sanayi kuruluşları ile Atatürk'ün izinde yolumuza devam ettik. Bu sebeple de şirketimizin ismine bizzat "Çanakkale" ibaresini koydum. Çanakkale'yi dünya artık savaşla değil, sanayimizle Çanakkale adı ile tanıyor. Türkün gücünü Çanakkale'nin ekonomik gücünü burada görüyor. Şuan kale grubu olarak 5 kıtada, 60 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünyanın diğer ülkelerine gittiğinizde artık "Çanakkale" denince sadece savaş akla gelmiyor. Artık Çanakkale adı ve markası ile sanayimiz ve Kale Grubu akla geliyor. Bu da bizlere gurur veriyor" dedi.
Öte yandan İbrahim Bodur'a toplantı sırasında bir de sürpriz yapıldı. Bur süre önce ilk kez dede olan İbrahim Bodur, torunun doğumu sebebiyle getirilen pastayı Vali Orhan Kırlı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte kesti. Bodur, torunun olmasından dolayı çok sevinçli olduğunu ifade ederek bu sürprizi hazırlayanlara teşekkür etti.
Bodur daha sonra, Ticaret ve sanayi Odası'nın meclis toplantına katıldı.
(AÖ-MŞ)
22.05.2007 16:07 TSİ
Son Dakika › Yerel › Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bodur'a Çanakkale'de Sürpriz... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?