Kaleiçi Yat Limanı'nda Çalışmalar Başladı - Son Dakika
Yerel

Kaleiçi Yat Limanı'nda Çalışmalar Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1983 yılında uluslararası alanda "Altın Elma" ödülü alan Kaleiçi Yat Limanı'na hayat verecek Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesi'ne başladı.

13.01.2012 14:00

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1983 yılında uluslararası alanda "Altın Elma" ödülü alan Kaleiçi Yat Limanı'na hayat verecek Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesi'ne başladı. Projenin ilk etabı, turizm sezonuna bitecek.

Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Yat Limanı'nı, sahip olduğu tarihsel ve doğal değerlerini bozmadan, eski cazibesine kavuşturacak projenin çalışmalarına başladı. İlk etapta Yat Limanı'nın altyapısı yenilenecek. Büyükşehir Belediyesi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ve TEDAŞ, proje kapsamında ortak çalışma yürütecek.

Yat Limanı'nda 1. Etap Çevre Düzenlemeleri kapsamında kazı ve beton dökümü çalışmaları hızla sürüyor. Projede, alana tek taşıt girişi olarak batıdaki mevcut giriş korunurken, Uzun Çarşı, Kırk Merdiven ve Mermerli Parkı yaya girişleri de yine kalacak.

Yat Limanı'nda su yüzeyinin disiplinli, nitelikli ve çevrelendiği tarihi dokuya uygun kullanımını sağlayacak düzenlemeler olacak. Yaya aksları kullanım amaçlarına uygun olarak düzenlenerek genişletilecek. Böylece Yat Limanı'nı dolaşan, kafeteryalarda dinlenen veya gezinti teknelerini kullanan vatandaşlar, yoğunluktan olumsuz etkilenmeyecek.

Gezinti tekneleri, ticari olmayan yat ve balıkçı tekneleri, fiziksel düzenlemeyle ayrıştırılacak. Yat Limanı boyunca yüzer ahşap promenat yürüyüş yolları ile seyir terasları gibi düzenlemeler yapılacak.

Yat Limanı projesinde, alan içindeki tescilli yapıların korunması ve görsel olarak etkisinin artırılmasına yönelik önlemler de yer alıyor. Açık alanlar, Yat Limanı'na ve Kaleiçi'nin tarihi ve özgün yapısına uygun zemin kaplama malzemeleriyle kaplanacak. Alana uygun kent mobilyaları konulacak.

Koruma altına alınan anıt ağaçlar ortaya çıkarılarak turizme katkı sağlanacak. Dinlenme ve çocuk oyun alanları oluşturulacak. Kaleiçi ve Yat Limanı için yeni ve özgün tabela bilgi ve yönlendirme levhaları hazırlanacak. Alanın aydınlatması da sil baştan yenilenecek. Projeyle surların ve deniz yüzeyinin aydınlatılması da ele alınacak. Yat Limanı'nı yeniden cazibe merkezi haline getirecek projenin turizm sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaleiçi Yat Limanı'nda Çalışmalar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement