Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Eriş: "Sosyal Devlet Yok Ediliyor" - Son Dakika
Yerel

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Eriş: "Sosyal Devlet Yok Ediliyor"

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş, sosyal devletin yok edildiğini iddia etti.

09.01.2012 12:40

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş, sosyal devletin yok edildiğini iddia etti.

Eriş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik dengelerini alt üst edenlerin, acı reçeteyi sürekli memur, işçi, çiftçi, emekli, dul, yetim, küçük esnaf ve işsizler gibi dar ve sabit gelirlilere çıkardığını ileri sürdü.

Türkiye Kamu-Sen olarak kazanılmış hakların ellerinden alınmasına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Eriş, şunları kaydetti:

"Genel Sağlık Sigortası uygulaması 1 Ocak 2012 itibariyle yürürlüğe girmiştir, 18 yaşın üzerindeki herkesten sağlık sigortası primi kesilecektir. Yıllardır uygulanan yanlış politikaların bedelinin memurlara, dar ve sabit gelirlilere ödetilmeye çalışılmıştır. Sosyal devlet yok ediliyor. Seyirci kalmamak gerekir. Türkiye Kamu-Sen olarak 5510 sayılı Kanunun yasalaşma sürecinde, raporlarla anlatmaya çalıştığımız, kitapçıklar dağıtarak uyardığımız, son derece yoğun tepkilerle, protesto gösterileriyle, iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemleriyle dile getirdiğimiz çekinceler bir bir hayata geçiriliyor. Aylık geliri yalnızca 900 TL olan, kirada oturan, iki-üç vasıtayla işe gidip gelen bir baba 19 yaşındaki işsiz çocuğunun yükü yanında bir de her ay 35,46 TL; yıllık 425,52 TL Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda bırakıldı. 1500 TL maaş alan bir memur için de aynı durum söz konusu. Üstelik bu durumda kaç çocuğu varsa hepsi için ayrı, ayrı prim ödeyecek, masrafları katlanacak."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Eriş: 'Sosyal Devlet Yok Ediliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement