Kamu-Sen Memur Maaşlarında Zam Oranını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Kamu-Sen Memur Maaşlarında Zam Oranını Değerlendirdi

Kamu-Sen Memur Maaşlarında Zam Oranını Değerlendirdi

Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol memur maaşlarına zam oranlarını değerlendirerek, "kaşıkla vedip kepçeyle almanın adalate yakışmadığını söyledi."

30.05.2012 18:54

Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol memur maaşlarına zam oranlarını değerlendirerek, "kaşıkla vedip kepçeyle almanın adalate yakışmadığını söyledi.

İl temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında 2012 yılı için yüzde 4+4, 2013 yılı için yüzde 3+3 zam oranlarını değerlendiren Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol yüzde 4+4 kararıyla maskelerin düştüğünü öne sürdü. Adil bir gelir dağılımı ile insanca yaşamak istediklerini dile getiren Doğruyol; " Dar ve sabit gelirlinin üzerine bir karabasan gibi çöken vergi adaletsizliğinin son bulmasını istedik. Çok mu? Büyümede Avrupa birincisi, dünyanın üçüncüsü olduğu iddia edilen bir ülkede Hükümet memurları, emeklileri, dul ve yetimleri yok sayarken;

memurların milli gelir pastasındaki payını küçültmüştür. 2011 enflasyonunun yüzde10,45; Nisan 2011-2012 arası yıllık enflasyonun yüzde 11,14; 2011 yılı ekonomik büyümenin yüzde 8,5 olduğu bir ülkede; memura, emekliye, dul ve yetime yüzde 4 + 4 zam reva mıdır? Kaşıkla verirken, kepçeyle almak hangi adalete, hangi vicdana sığar?" dedi.

Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol emekliye, memura dul ve yetime üvey evlat muamelesi yapıldığını belirterek yüzde 4 + 4 zam teklifinde adı geçenlerle yürünecek yollarının ve içilecek sularının olmadığını açıkladı.

(AH-

30.05.2012 18: 34: 03

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu-Sen Memur Maaşlarında Zam Oranını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement