Kan Bağışçılarına Ödül Verildi - Son Dakika
Yerel

Kan Bağışçılarına Ödül Verildi

Kan Bağışçılarına Ödül Verildi

Türk Kızılayı Giresun Şubesi'nde "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla kan bağışı yapan vatandaşlara plaket ve ödülleri verildi.

14.06.2013 16:28

Türk Kızılayı Giresun Şubesi'nde "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla kan bağışı yapan vatandaşlara plaket ve ödülleri verildi.

Bugün bir otelde yapılan törende konuşan Türk Kızılayı Giresun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Şensoy, "2 yıl önce kan bağışı için kapı kapı dolaşırken bugün geldiğimiz nokta da ise hem kan merkezimizin hem de bizim telefonlarımız susmaz hale geldi. Bize ne zaman geleceksiniz biz kan vermek istiyoruz diye. Bu bizim ve şehrimiz için büyük bir gurur tablosu. Biz aynı zamanda 2012 yılının bölge birincisi olan bir şubeyiz. Şuan ilimizde bir kan otobüsü, bir konteyner ve çadır bulunması bizi oldukça mutlu eden unsurlardır. Bize desteğini esirgemeyen tüm halkımıza ve kan bağışı yaparak ödül alan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Türk Kızılayı Giresun Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Bülent Karadeniz ise "İlimizde 2012 yılında 5 bin 521 ünite kan bağışı alıp şimdiye kadar aldığımız en yüksek rakama ulaştık. Bu yıl ilk beş ayda 3 bin 435 ünite kan aldık buda bize gösteriyor ki yıl sonunda sekiz bin ünite rakamına ulaşabiliriz. Bundan sonraki yıllarda vatandaşlarımızın desteği ile ilimize dışarıdan kan gelmesine gerek kalmayacağı düşüncesindeyim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan Vali Vekili Fethi Yorulmaz, Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, İl Müftüsü Necati Akkuş ve Giresun Kızılay Şube Başkanı Mürvet Şensoy en çok kan bağışında bulunanlara plaket ve madalya ödüllerini verdiler. Tören toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kan Bağışçılarına Ödül Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement