Kanal Urfa Muhabiri Polisin Saldırısına Uğradı - Son Dakika
Yerel

Kanal Urfa Muhabiri Polisin Saldırısına Uğradı

Kanal Urfa Muhabiri Polisin Saldırısına Uğradı

Şanlıurfa'da, Kanal Urfa Muhabiri Yusuf Onur Özer, polisler tarafından önce hakarete uğradı ardından darp edildi.

05.02.2014 11:32  Güncelleme: 11:41

Kanal Urfa'nın muhabiri Yusuf Onur Özer, dün sabah saatlerinde kaçak sigara operasyonuna giden polisin saldırısına uğradı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ve motorize ekipler kaçak sigara satanlara yönelik operasyonu esnasında görevini yapmaya çalışan gazeteciler yine polis tarafından engellendi. Bu esnada çekim yapmaya devam eden Yusuf Onur Özer, görüntüsünü de kaydettiği polislerin sözlü hakaretine uğradıktan sonra saldırısına maruz kaldı.

Şüphelilerle arbede esnasında bir polisin de yaralandığı olayda darp edilen Yusuf Onu Özer, kendisinin sadece olaydan görüntü almaya çalıştığını ve bu durumun yasak olmamasına rağmen polisin hem saldırısına hem de hakaretine maruz kaldığını belirtti.

GAZETECİLER BİRLİĞİNDEN ŞİDDETE KINAMA
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, yaptığı yazılı basın açıklamasında saldırı olayını kınadı. Haber alma özgürlüğüne vurgu yapan Polat, "Şanlıurfa'da bir olayı görüntülemeye çalışan Kanal Urfa muhabiri Yusuf Onur Özer'in görüntü alması bazı polisler tarafından engellenerek meslektaşımız darp edilmiş, hem de kamerası kırılmıştır. Basının haber alma özgürlüğünü kısıtlayan, meslektaşımızın görevini yapmasına engel olup darp ederek kamerasını kıran polis memurlarını kınıyor, yetkililerin bu konuda gerekli hukuki işlemleri başlatmasını bekliyoruz." dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kanal Urfa Muhabiri Polisin Saldırısına Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement