Kanser Hastaları, Fotoğraflarıyla Moral Veriyor - Son Dakika
Yerel

Kanser Hastaları, Fotoğraflarıyla Moral Veriyor

Kanser Hastaları, Fotoğraflarıyla Moral Veriyor

Kocaeli'deki özel bir hastanede açılan ve 25 kanser hastasının "hayata tutunmaları"nı içeren fotoğrafların yer aldığı sergide, hastalara kanserin tedavi edilebilen bir hastalık olduğu mesajı veriliyor Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Sevindi: "Amacımız hastalara psikolojik destek vermek.

03.04.2014 15:12

Kocaeli'de Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği'nce özel bir hastanede açılan ve 25 kanser hastasının "hayata tutunmaları"nı içeren fotoğrafların yer aldığı sergide, hastalara kanserin tedavi edilebilen bir hastalık olduğu mesajı veriliyor.

Projeyi başlatan Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Nevval Sevindi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin, dünyada milyonlarca insanın yeni katıldığı toplumsal bir sorun olduğunu ifade etti.

Türkiye'de her yıl 100 bin kişinin kanserli hastalar arasına katıldığını dile getiren Sevindi, bu nedenle hasta yakınlarıyla çok ciddi bir rakama doğru gidildiğine dikkati çekti.

Sevindi, bu nedenle dernek çatısı altında toplandıklarını belirterek, "Bu proje ile kanser hastalarının tedavi süreçlerini, maddi ve manevi savaşlarına rağmen nasıl hayata tutunduklarını, hayata katıldıklarını göstermek istedik. Hastalarımızın umudunu taze ve yaşama sevincini anlatmak istedik. Amacımız hastalara psikolojik destek vermek. Bu projenin adını 'Katıl Hayata' projesi koyduk çünkü kanser, tedavi edilebilir bir hastalıktır. Biz de bu mesajı vermek istiyoruz. Her fotoğraf aslında bir roman. Sergi, hastalara yalnız olmadıklarını, hayata katılarak başkalarına yardımcı olabildiklerini gösterecek" şeklinde konuştu.

"İnsan mücadele ettiği zaman bu hastalıktan kurtuluyor"

Sergide fotoğrafı bulunan İsmail Tonguç (83), 2 yıl önce akciğer kanseri tedavisi gördüğünü dile getirerek, kendisini şimdi çok daha rahat hissettiğini belirtti.

Yaşadığı hastalığın sağlığına katkı yaptığını ifade eden Tonguç, şunları kaydetti:

"Şimdi hayatıma daha titiz davranıyorum. 110 yaşına kadar yaşamak istiyorum. Şu an kendimi çakı gibi hissediyorum. Herkese tavsiyem şu ki hiç kimse bu hastalıktan korkmasın. Çünkü bu yanlış bir şeydir. Bu hastalık size hayat katar, ona göre sağlığınıza dikkat eder, kendinizi ona göre geliştirirsiniz."

Necdet Saymaz (33) da "aplastik anemi" tedavisi gördüğünü, tedavisinin 11'nci ayında olduğunu anlatarak, "Bu proje gayet güzel. Bir zamanlar bu hastaneye geldiğimde başımız önde eğik nefes bile alamıyorduk ama insan mücadele ettiği zaman bu hastalıktan kurtuluyor. Sen yeter ki iste" ifadesini kullandı.

Sevgi Özşen (83) ise kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını söyledi.

Gebze ilçesindeki Anadolu Sağlık Merkezi'nde açılan sergi, ay sonuna kadar açık kalacak. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanser Hastaları, Fotoğraflarıyla Moral Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement