Kaplan, "Kapaklı Artık Kendi İşine Bakacak" - Son Dakika
Yerel

Kaplan, "Kapaklı Artık Kendi İşine Bakacak"

Kaplan, "Kapaklı Artık Kendi İşine Bakacak"

Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe statüsüne yükselen Kapaklı'da Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu İlçe Başkanlığı'na yıllArdır MHP Kapaklı Belde Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Hayri Varol atandı.
Kapaklı Kurucu İlçe...

09.11.2013 08:48

Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe statüsüne yükselen Kapaklı'da Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu İlçe Başkanlığı'na yıllArdır MHP Kapaklı Belde Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Hayri Varol atandı.

Kapaklı Kurucu İlçe Başkanlığı atama sürecinin biraz uzadığını fakat beklendiği gibi hayırlı bir atama gerçekleştiğini belirten MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, "Hayri Varol ve 31 üyeye hayırlı olmasını diliyorum. Bugün buraya Kapaklı İlçe Teşkilatının görevini takdim etmeye geldim. Yerel seçimlerde Kapaklı Çerkezköy'den ayrıldığı için kendi işine bakacaktır" dedi. MHP İl Başkanı Enes Kaplan, konuşmasının devamında yerel seçimler süreci hakkında da açıklamalarda bulundu. İlçe yönetim kurulu üyelerinin MHP Kapaklı İlçe Yönetimi'nin belirleyeceği Kapkalı Belediye Başkan Aday Adayı'nın, il ve ilçe başkanlarının onayı ile Genel Merkez'de bulunan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın onayına sunulacağını ifade eden Kaplan, "Belediye Başkan aday adaylığı için diğer ilçelerimizde 15 Kasım son gündü. Ancak yeni kurulduğu için Kapaklı'nın Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeliği aday adaylık sürecinde son gün 1 Aralık olarak belirlendi. Başvuruda bulunmak isteyenler, mevcut ilçe başkanlığına müracaat edebilir. Mevcut Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel ve Belediye Meclis üyelerinin istifa şartı yoktur" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için MHP'den dört ismin başvuruda bulunduğunu söyleyen Enes Kaplan, "Kamil Günay, Hamdi Budak, Taner Karaoğlu ve Ahmet Erol İncioğlu'nun isimlerini genel merkeze bildirdik. Kamuoyu araştırması yapıldıktan sonra bütün ilçelerin adayları açıklanacak" dedi. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ'da partililerle birlikte istişare toplantısı yapıldığını söyleyen Kaplan, "Aday adayı dört arkadaşımız da kayıtsız şartsız davanın yanında olacağına, teşkilat kimi gösterirse göstersin adayın yanında ayrım gözetmeksizin kendisi aday olmuş gibi çalışacağına namusu üzerine söz vermiştir" dedi.

Basın mensuplarının 'Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu partide aday adaylık müracaatında bulundu mu?' sorusuna cevap veren Enes Kaplan, "Mustafa Ordu hepimizin çok sevdiği birisidir. Mustafa Ordu bu seçimlerde sadece istirahata çekilmiştir" ifadelerini kullandı. İl Başkanı Enes Kaplan konuşmasının ardından yetki belgesini İlçe Başkanı Hayri Varol'a teslim etti.

"BU İŞİN ALTINDAN KALKACAĞIZ"

Geçmiş dönemlerde Belde Başkanı ve teşkilatı olarak görev yaptıklarını anımsatan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, "Beldemiz ilçe olduktan sonra atamaları bekledik. Listemizi bir ay önce göndermiştik. Bu işin süreci mutlaka vardır. Bu sürecin sona ermesinin ardından besmele çekerek görevimize başladık"dedi. Yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulunan Varol, "Biraz geçte de olsa arkadaşlarımız ile birlikte bu işin üstesinden kalkacağımızı biliyoruz. Bazen bir sene bir gece kadar kısa olabilir, bazen de bir gece bir sene kadar uzun olabilir. Biz Allah'ın izni ile bu işin altından kalkacağız. Benim yönetimimin ve teşkilatın tanıtımı ile ilgili daha geniş bir program yapmayı düşünüyoruz. Zaman zaman bir araya gelip bu işlerin değerlendirmesini yapacağız" dedi.

Partili üyelerden isteklerde bulunan Hayri Varol, atama süreci öncesi yaşanan sıkıntılı dönem ile alakalı her şeyi unutulmasını istedi. Üyelerin bir takım baskılar altında kaldığını söyleyen Varol, "Bu olayın tamamen unutulup gündemden çıkartılması, bir an önce teşkilatımızda taşların yerine oturması gerekiyor. Yerel seçimlere bundan sonra daha hızlı bir şekilde hazırlanmak ve çalışmak durumundayız. Hiçbir gündemimiz olmasın. Kaybeden teşkilatlar bir önceki konuştuklarından dolayı kaybetmişlerdir. Geleceğe yönelik bir şey konuşmayan, geçmişe takılıp kalanlar geleceğe dair hiçbir şey üretemezler. İnşallah bundan sonra gündemimiz yerel seçimlerle olacaktır. En iyi adayı nasıl çıkartırız ve o adayımızı nasıl en yükseklere çıkartıp tanıtımını yaparız. Parti olarak kimseyi kırmadan dağıtmadan, dengeyi bozmadan nasıl gerçekleştirebiliriz derdinde olacağız. Genel siyaseti mutlaka takip edeceğiz. Dar bir vakit olduğu için hızlı ve sıkıştırılmış bir programda yerel seçimler üzerinde çalışma yapacağız. İl başkanıma süreçte bizlere destek verdiği için teşekkür ediyorum" dedi. MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen programa MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Mert, Sait Torun ve Ercan Çelik, yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaplan, 'Kapaklı Artık Kendi İşine Bakacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement