"Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" Projesi

"Karabük Avrupa Birliği\'ne Hazırlanıyor" Projesi

Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor projesi kapsamında yapılan faaliyetlerinden biri olan proje hazırlama eğitimi ile katılımcılara pratik ve uygulamalı eğitim verildi.

27.11.2012 13:34  Güncelleme: 13:43

Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor projesi kapsamında yapılan faaliyetlerinden biri olan proje hazırlama eğitimi ile tüm hibe programlarına proje teklifi verebilecek yetkinlikte katılımcılara pratik ve uygulamalı eğitim verildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından AB sürecinin yerel düzeyde daha iyi anlaşılması ve kamuoyunun AB ile ilgili konularda doğru bilgiye sahip olabilmesi, AB'ye katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB'ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi amacıyla "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" 2010 yılının başı itibarıyla uygulamaya geçildi. "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" kapsamında yürütülecek "İllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı", İçişleri Bakanlığı'nın desteği ile yerelde oluşturulan yapılanmanın, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenerek etkinliğinin artırılmasını hedeflemekte. İllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı'nın II. Bileşeninde kabul edilen ve Vali İzzettin Küçük'ün himayelerinde, Vali Yardımcısı ve Avrupa Birliği İl Daimi Temas Noktası Ali Uysal'ın koordinasyonunda "Proje Hazırlama Eğitimi", 40 kişiye de "Eğiticilerin Eğitimi" konularında sertifikalı eğitim verildi. Kursu tamamlayanlara İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Hüseyin Zafer'in katılımlarıyla sertifikaları verildi. "Karabük AB'ne Hazırlanıyor" projesi kapsamında yapılan faaliyetlerimden biri olan proje hazırlama eğitimi ile tüm hibe programlarına proje teklifi verebilecek yetkinlikte katılımcılara pratik ve uygulamalı eğitim verildi. Proje hazırlama eğitiminin finansmanı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

Uygulanan proje ile Karabük'te ulusal ve uluslararası hibe programlarına teklif verebilen kişi sayısı ve Avrupa Birliği konusunda bilgi sahibi olan kişi sayısında artış sağlandı. Karabük'te 31 Ekim tarihinde Karabük Valiliği Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi ve Türk Ulusal Ajansı işbirliği ile "Hayat Boyu Öğrenme" bileşeni hakkında bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuldu. 100 kişilik karılım beklenen toplantıya ilginin yüksek olması dolayısıyla 200 kişiden fazla katılım oldu. Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Yardımcısı Ali Uysal, Vali İzzetin Küçük'ün Avrupa Birliği projelerine özel bir ilgi duyduğunu ve teşvik ettiğini belirterek, katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Karabük AB'ne Hazırlanıyor Projesi" kapsamında resmi araçlardan birinin Avrupa Birliği ve Türkiye Bayrağı ile birlikte sloganlarla donatıldığını ve tanıtım faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Uysal, Avrupa Birliği ve tüm hibe programlarıyla ilgili projeler yapmak isteyenlerin veya bu konuda bilgi almak isteyenlerin Valilik Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi ile irtibata girebileceklerini söyledi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement