Karaca, "Enerji Tasarrufu Zorunlu Olsun" - Son Dakika
Yerel

Karaca, "Enerji Tasarrufu Zorunlu Olsun"

Karaca, "Enerji Tasarrufu Zorunlu Olsun"

Soğutma endüstrisine yüzde 71,4 enerji tasarrufu ile çalışan akıllı makineler kazandıran Cantek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yaptığı açıklamada azalan enerji kaynaklarına dikkati çekti, enerji...

30.10.2013 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soğutma endüstrisine yüzde 71,4 enerji tasarrufu ile çalışan akıllı makineler kazandıran Cantek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yaptığı açıklamada azalan enerji kaynaklarına dikkati çekti, enerji tüketimi konusunda herkesin sorumluluk almasını isterken, enerjide zorunlu tasarruf çağrısı yaptı.

Cantek olarak soğutma endüstrisinde yaklaşık 10 yıl süren AR-GE çalışmaları ile enerji tasarruflu inovatif ürünler üretmek konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade eden Can Hakan Karaca, soğuk odaların izlenmemesi sonucunda işletmelerin yüksek elektrik faturaları ile karşılaştıklarını, Cantek teknolojisi sayesinde bu sorunun da ortadan kalktığını kaydetti.

Türkiye soğutma sektöründe yılda 1,2 milyar Euro dolayında elektrik enerjisi tüketildiğini, Cantek'in akıllı soğutma makineleri ile sağlanan en az yüzde 25'lik tasarruf sonucunda 300 milyon Euro'luk bir kazanç doğacağını ifade eden Can Hakan Karaca, bunun da 30 Organize Sanayi Bölgesi'nin bir yıllık elektrik tüketimine eş olduğunu kaydetti. OSB Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı ve OSİAD Başkanı Can Hakan Karaca, sektör olarak enerjide tasarrufa önem verdiklerini bildirdi.

Can Hakan Karaca, dünya piyasasında enerji tüketimi lehine inovatif ürünlerle farklılıklar yaratmaya çalışırken sosyal görev bilinci içinde dünya mirası enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına adına da değişik aksiyonlar gerçekleştirdiklerini belirtti, "Enerjini Doğru Kullan" sloganıyla sponsor olduğumuz Yasemin Dalkılıç'ın "Dünyanın İnanılmaz Dalışları" adlı belgeseli ile dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışıyoruz."dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaca, 'Enerji Tasarrufu Zorunlu Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement