Karacabey Belediyesi Muhtarları Dinledi - Son Dakika
Yerel

Karacabey Belediyesi Muhtarları Dinledi

Karacabey Belediyesi Muhtarları Dinledi

Karacabey Belediyesi yetkilileri, muhtarlarla istişare için bir araya geldi.

18.06.2014 12:57

Karacabey Belediyesi yetkilileri, muhtarlarla istişare için bir araya geldi. Muhtarların talep ve şikayetlerini dinleyen Karacabey Belediyesi yetkilileri, Büyükşehir Kanunu sebebiyle yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını, bunların zaman içinde mutlaka çözüleceğini söyledi.

Kültür Park Ahmet Bingöl Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıya Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural, BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya, belediye daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Vural, bu toplantının daha önce yapılması gerektiğini söyledi. Hizmetliden ulaşıma, alt yapıdan çöp ve muhtarların yer meselesine kadar çok sayıda sıkıntıları olduğunu dile getiren Vural, "Bunları dile getirecek muhatap bulamıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi bizi Karacabey Belediyesi'ne, Karacabey de Bursa'ya gönderiyor. Büyükşehir Kanununda bazı eksiklikler olduğunu düşünüyoruz. Mesela küçük köylerimizdeki muhtarlarımıza belediye tarafından az da olsa bir ödenek çıkarılması gerekiyor. Önceden bazı köy masrafları köy tüzel kişiliğinden karşılanıyordu, ancak şimdi muhtarlar cebinden harcıyor. Meselelerimiz dile getirilmedikçe birikiyor" dedi.

Belediye Başkanı Ali Özkan da, şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı çerçevesinde, verilen sözlerin mutlaka yerine getirileceğini söyledi. Muhtarların düşüncelerini önemsediklerini ifade eden Özkan, "Ancak biraz zamana ihtiyacımız var. Büyükşehir Kanunu ile bazı geçiş sancılarını bizler de hissediyoruz. Ama bunlar zaman içinde çözülecek. Muhtarlarımızla bu toplantıyı daha önce gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Bu konuda haklısınız, ama 30 Mart'tan sonra yaklaşık 2 ay ziyaret akınına uğradık. Sağ olsunlar Karacabey ve çevre şehirlerden çok sayıda vatandaşımız bizleri kutladı. Bu arada Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla birkaç köy dışında sürekli köylerimizdeydik. Ardından birlikte çalışacağımız ekip arkadaşlarımızdan kadro kurduk. Karacabey için en iyi kadroyu kurduğumuzu düşünüyoruz. Daha sonra hukukçu, elektrik, makine ve inşaat mühendisi eksiklerimizi giderdik" dedi.

'GELİRDE AZALMA VAR'

Ali Özkan, "Karacabey Belediyesi'nin gelirlerinde maalesef azalma var. İller Bankası'ndan ilk 4 ay 1 milyon 582 bin, son 3 ayda da 1 milyon 21 bin TL eksik para geldi. Su gelirlerimiz BUSKİ'ye geçti. Yüzme havuzumuz günlük ortalama 4 kişiye hizmet ettiği için zararda. 3,5 milyonluk önceki yönetimin Aquapark projesini halkımızın takdirine bırakacağız. Karacabey Belediyesi'nin şu an 5 milyon 673 bin TL borcu var. Eğer buna Aquapark da eklenirse toplam borç 10 milyon 373 bin lira olacak. Bu bakımdan Aquapark'ı bir kez daha düşünmeliyiz. Kent Konseyi'ni aktif hale getireceğiz. Kuracağımız Dayı Karacabey Derneği ile zengin ve yoksul vatandaşlarımız arasında köprü görevini üstleneceğiz. Yine ilçemiz derelerini korumak ve kurtarmak maksadıyla dernekleşmeye gideceğiz. Yeni kaynaklar oluşturma arzusundayız. Belediyemize ait mekanları ihale yoluyla kiraya vereceğiz. Ayrıca mezbaha, hal ve mezarlık işleri artık Karacabey Belediyesi bünyesinde yapılacak. Bu konudaki belirsizlik ortadan kalktı. Muhtarlarımızla olan istişarelerimiz bundan sonra da devam edecek. Çünkü biz, Karacabey'imizi birlikte yönetmek istiyoruz. Bursa'ya gitmenize gerek yok. Biz buradayız, Büyükşehirin temsilcileri burada." diye konuştu.

Büyükşehir Kanunu'nun en büyük mağdurunun ilçe belediyeleri olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak ise, bu yasa öncesi hazırlıkların tam olarak yapılamaması sebebiyle sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Hata yapmamak ve mevcut meseleleri çözmek için çalıştıklarını belirten Çatak, köylerin ihtiyaç duydukları koruculuk meselesinin 10 gün içinde halledileceğini söyledi. Ulaşım konusunda sıkıntıların olduğunu itiraf eden Çatak, bu konuda BURULAŞ'ın hat oluşturduğunu, ancak araç tescil işlemlerinin henüz tamamlanmadığını dile getirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Türe de, köylerdeki yol düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya ise, şube müdürlükleri arasında en iyi ilçenin Karacabey olduğunu belirterek, "Bursa'nın her bölgesine aşık bir kardeşinizim. Telefonum 24 saat açık. Hizmet için elimizden geleni yapmaya hazırız. Beklentilerin ve sıkıntıların farkındayız. Bunlar mutlaka çözeme kavuşacaktır" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey Belediyesi Muhtarları Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement