Karacasu Ataeymir Beldesi'nde Damlama Sulama Sistemi Çiftçiyi Rahata Kavuşturdu - Son Dakika
Yerel

Karacasu Ataeymir Beldesi'nde Damlama Sulama Sistemi Çiftçiyi Rahata Kavuşturdu

Karacasu Ataeymir Beldesi\'nde Damlama Sulama Sistemi Çiftçiyi Rahata Kavuşturdu

Aydın Karacasu ilçesine bağlı Ataeymir Beldesi'nde hayata geçirilen damlama sulama sistemi ile ürünlerde verimin artması çiftçinin yüzünü güldürdü.

30.07.2013 10:50

Aydın Karacasu ilçesine bağlı Ataeymir Beldesi'nde hayata geçirilen damlama sulama sistemi ile ürünlerde verimin artması çiftçinin yüzünü güldürdü.

Ataeymir Sağ ve Sol Sahil Sulama Kooperatifi eski başkan yardımcısı ve Ataeymir Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Eşkin, devletin yapmış olduğu yüzde 25 hibe desteği ile çiftçinin damlama sistemine geçtiğini ifade etti. Damlama sulama sistemi ile su israfının önüne geçildiğini ifade eden Eşkin, çiftçinin rahata kavuştuğunu ve ve bu durumdan çok memnun olduklarını ifade etti.

Ataeymir Sağ ve Sol Sahil Sulama Kooperatifi'nin çalışmalarıyla 9 adet kuyu sayesinde Ataeymir Ovası'nın açık sulama sisteminden kapalı sulama sistemine geçtiğini ifade eden Eşkin, " Artık eskisi gibi kazma kürekle işimiz kalmadı. Vatandaş evinde ve kahvede otururken tarlası, bahçesi sulanıyor. Sebze ve meyvelerde damlama sulama sistemi ile verim arttı. Sulama olduğu için kimyasal gübre kullanımı azaldı ve buna paralel olarak ürünlerdeki lezzet arttı" dedi.

Birçok köye yapılması planlanan göletler ile köylünün rahata kavuşacağını belirten Ataeymir Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Eşkin, sulama sayesinde kıraç arazilerin üretime kazandırıldığını ve ülke ekonomisine katkı sağlandığını dile getirdi.

Ziraat mühendisleri tarafından Aydın'da damlama sulama sisteminin en iyi şekilde uygulanan alan olarak belirtildiğinin altını çizen Eşkin, "Aydın şehri toprak kaynakları bakımından son derece verimli bir coğrafyada bulunuyor. Damlama sulamaların devreye girmesi ile birlikte pamuk, sebze, bostan, mısır, yonca, nar, zeytin, narenciye gibi ürünler daha fazla yetişme sahası buluyor. Ayrıca teknolojinin ilerlemesi sayesinde tütünde yağmurlama sistemine geçtik ve bu sene tütünde verim çok iyi duruma geldi. Her şeyi doğal yetiştirmeye başladık ve organik tarımın ana unsurları ile daha lezzetli ürünler yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacasu Ataeymir Beldesi'nde Damlama Sulama Sistemi Çiftçiyi Rahata Kavuşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement