Karamürsel Belediyesi ilçenin kültürel değerlerine, örf
ve geleneklerine sahip çıkarak halk oyunları ve Boşnakça dil kursu açıyor.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel'in geleneksel halk oyunlarını gelecek kuşaklara aktarabilmek ve yaşatabilmek amacıyla halk oyunları ve Boşnakça dil kursu açtıklarını belirterek, "Karamürsel'de yaşayan herkesi, özellikle gençlerimizi halk oyunları ve Boşnakça kursuna bekliyorum. Amacımız gelenek ve göreneklerimizi yaşatabilmek" dedi.
Karamürsel Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından açılacak olan kurslarla yöresel kültürümüze ait halk oyunlarının ve Boşnakça dilinin yaşatılması amaçlanıyor.
Uzman eğitmenler tarafından verilecek olan, "Halk Oyunları" kursları hafta içi Pazartesi ve Çarşamba günleri, Boşnakça dil kursu ise 1 Kasım Perşembe günü belediye kültür sitesi içerisinde ki kurs salonlarında başlayacak.
(UU)
18.10.2012 10: 57: 21
TSI
NNNN - KOCAELİ
Son Dakika › Yerel › Karamürsel Belediyesi Değerlerine Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.