Kargı Panayırı At Yarışları Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

Kargı Panayırı At Yarışları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kargı Panayırı At Yarışları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Çorum'un Kargı Panayırı etkinlikleri çerçevesinde belediye tarafından düzenlenen at yarışları nefesleri geçti.

03.11.2013 15:19

Çorum'un Kargı Panayırı etkinlikleri çerçevesinde belediye tarafından düzenlenen at yarışları nefesleri geçti.

Yoğun bir katılımın olduğu at yarışları renkli gösterilere sahne olurken yarışları Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar, Garnizon Komutanı Süleyman Erden, İlçe Emniyet Amiri Komiser Bünyamin Dede ve yarışseverler ilgiyle izledi.Kıyasıya geçen yarışlarda en çok ilgiyi ise dört nala koşan İngiliz ve Arap atlarının yarışları çekti.

Rahvan At Yarışları ile ilgili bilgi veren Kızak ve Atlı Kızak Spor Dalları As Başkanı Günal Genç, rahvan at yarışlarının Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun bir sportif dalı olduğunu söyledi.

Rahvan atlarının Türkiye'nin yerli ırkı olduğunu dile getiren Genç, "Federasyon olarak bu ırkımızın yaşatılması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yarış için gelen at sahiplerimize gerek biz, gerekse belediyemiz belli ölçülerde katkı vermeye çalışıyoruz. Bütün amacımız, ülkemizin her köşesine bu spor dalının yaygınlaşmasını sağlamak. Bu bizim ata sporumuz. Rahvan bir sanat yarışıdır. Bu sporun yaşatılması için bu tür organizasyonları düzenleyen başta Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi.

Yarışlar sonunda, İngiliz atlarının yarıştığı kategori de birinci Mehmet Varol, ikinci Ömer Al, üçüncü Adem Özkömürcü, Arap atlarının yarıştığı kategoride birinci Ali Arslan, ikinci Salih Osman Fındık, üçüncü Orhan Türkoğlu olurken, Rahvan başı koşularında, birinci Sıtkı Özcan, ikinci Zeki Soluk ve üçüncü Ahmet Aktepe oldu.

Yarışların sonunda dereceye giren yarışmacılara kupa, madalya ve para ödülleri Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kargı Panayırı At Yarışları Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement