Karikatür Yarışması Başvuruları Başladı - Son Dakika
Yerel

Karikatür Yarışması Başvuruları Başladı

Karikatür Yarışması Başvuruları Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Ulusal Antalya Karikatür Yarışması'nın konu başlığı 'Genç Olmak Kolay mı?' olarak belirlendi.

24.01.2012 14:52

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Ulusal Antalya Karikatür Yarışması'nın konu başlığı 'Genç Olmak Kolay mı?' olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihinin 31 Mart olduğu açıklanırken, yarışmada birinci seçilecek karikatür sahibine 3 bin TL ödül verileceği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından geçen yıl ilki gerçekleştirilen Ulusal Antalya Karikatür Yarışması bu yıl ikinci kez düzenlenecek. Bu yılki yarışmada konunun, plansız nüfus artışıyla da olsa dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerin başında gelen Türkiye'de genç olmanın zorlukları, farklılıkları ve tuhaflıkları düşünülerek 'Genç Olmak Kolay mı?' olarak saptandığı kaydedildi.

Bir yarışmacının en fazla 3 karikatür ile başvurabileceği yarışmaya son katılım tarihinin 31 Mart 2012 olarak belirlendiği, yarışmada birincilik ödülünün 3 bin TL, ikincilik ödülünün 2 bin 300 TL, üçüncülük ödülünün ise bin 700 TL olacağı belirtildi. Ayrıca iki adet biner TL

ödüllü mansiyon ödüllerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Altan Erbulak özel ödüllerinin de başarılı karikatüristlere sunulacağı açıklandı. Bu ödüllerin dışında genç ve yeni çizerleri desteklemek, özendirmek amacıyla da 18 yaş altı kategorisinde genç çizerlere de 3 adet mansiyon verileceği açıklandı.

Geçen yıl gazeteci Deniz Som adına verilen Özel Ödül, 2.Ulusal Antalya Karikatür Yarışması'nda karikatürist, tiyatro oyuncusu, gazeteci-yazar gibi daha pek çok alanda isim yapmış Altan Erbulak adına verileceği, yarışmanın seçici kurulunun Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı, Akdağ Saydut'tan oluşacağı, sonuçların 7 Nisan tarihinde açıklanacağı ifade edildi. Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürlerin de ödül töreniyle birlikte 5 Mayıs'ta Antalya'da sergileneceği bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karikatür Yarışması Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement