Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Görevi Bozkuş'tan Devraldı - Son Dakika
Yerel

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Görevi Bozkuş'tan Devraldı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Görevi Bozkuş\'tan Devraldı

30 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Kars Belediye Başkanı seçilen Murtaza Karaçanta, mevcut Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’tan düzenlenen törenle yeni görevini devraldı.

03.04.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Kars Belediye Başkanı seçilen Murtaza Karaçanta, mevcut Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan düzenlenen törenle yeni görevini devraldı.

AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un girişimleriyle yeniden belediye hizmet binası olarak Kars'a kazandırılan Modern Belediye Hizmet Binası'nda düzenlenen devir teslim törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Muharrem Yıldız, Nevzat Bozkuş ve seçimi kazanan yeni Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaşta katıldı.

Başkanlık Makamında düzenlenen törende Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a yeni Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Burada konuşan Nevzat Bozkuş, Kars'ta çok önemli dengelerin olduğunu, buna dikkat gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bozkuş, "Yerel seçimlerin sonucu ilimize ülkemize hayırlı olsun diyorum. Halk iradesi böyle tecelli etmiştir. Bizde saygı duyuyoruz. Tabi biz 2009 göreve geldiğimizde yüzde 32 ile göreve gelmiştik. Yani yüzde 68'i bize bir mesaj vermişti. Kars'ta biliyorsunuz çok önemli dengeler var. Bizde bu mesajı alarak hizmet alnında, görev alanında gerekli hassasiyeti göstererek yine değerli başkanım bizimleydi. Önemli çalışmalara hep birlikte imza attık. Şimdi tabi ki yüzde 28'lik bir oy oranı ile sayın başkanımıza Kars halkı irade verdiler. Yetki verdiler. Bu demek ki yüzde 72'si dışarıda bir mesaj verdi. Bu mesaja göre ben inanıyorum ve umut ediyorum ki gerekli hassasiyetleri, dengeleri dikkate alarak görevlerini sürdürecekler. Tabi bu anlam içerisinde bize de düşecek bir görev olursa muhakkak bizde kendilerine desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

"BİZ 5 YILLIK SÜRECİ ÇOK İYİ ŞEKİLDE DOLDURDUK"

Kars'ta görev yaptıkları 5 yıllık süreçte çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bozkuş, "Biz 5 yıllık süreç içerisinde şu noktada çok mutlu ve memnunuz gerçekten 5 yıllık süreci çok iyi bir şekilde doldurduk. Yapılması gereken hizmetleri yapmaya çalıştık. ve geriye döndüğümüzde acaba zamanı boşuna mı geçirdik. Halk adına gelen paraları doğru kullandık mı kullanmadık mı? Endişemiz olmadı. Doğru olan ne ise onu yaptık. Bu anlamda biz bir önceki meclis üyelerimize, bunların içerinde sayın başkanımızda var. Hepsine aynı zamanda teşekkür ediyoruz. Hizmetler noktasında iyi bir ivme kazandırdık. İyi bir yol çizdik. Yol haritası çizdik. Ben inanıyorum ki bundan sonra da kalınan noktadan devem edilecektir. Çünkü Kars'ın çok mu çok sorunları var. İnşallah bu sorunlara bizimde küçük de olsa katkımız olursa destek vermeye çalışacağız. Dolayısıyla bu bir hizmet yarışıdır. Bugün biz vardık. Yarın Murtaza bey oldu. Ama önemli olan bizim için önemli olan altını çiziyorum. Kars gerçekten hassas bir il çok farklı etnikler var. Kesinlikle bunları dikkate alarak hassas bir noktadır hizmet alanında ve hemşehrilerimize yaklaşım alanında aman ha hiç kimse hiçbir şekilde hata yapmasın. Çünkü herkes bir birinin eşi dostu akrabası, kardeşi buna biz özellikle önem verdik. Partimizin felsefesi de bu bizim düşüncemizde budur. Ben tekrardan sonucun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Arkadaşımıza başarılar diliyorum. Tüm yönetimine başarılar diliyorum. Kars için ülkemiz için tekrar hayırlı olsun" diye konuştu.

Daha sonra söz alan çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Bende 30 Mart yerel seçimlerinin öncelikle vatanımıza, milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sonra Kars'a, Karslıya, Kars'ta yaşayan herkese hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Başkanımın yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Biz biraz önce buraya gelmeden Seyit Ebul hasan Harakani hazretlerini ziyaret ettik. Orada maneviyatımızı güçlendirmek adına dualarda bulunduk. Sonra buraya geldik. ve orada Harakani hazretlerinin bir sözü çok hoşuma gitti. 'Kim olursa olsun ekmeğini ver, kapına kim gelirse gelsin ekmek ver. Ama inancını sorma' biz zaten teşkilat olarak kendi görüşümüz bu orada da bahsettik bundan bizdeki vatan sevgisi insana hizmetin gücüyle eş değerdir. Dolayısıyla insana hizmetin yeride yerel yönetimlerdir anlayışıyla aday olduk ve bugün de Allah nasip etti. Buradayız. Başkanımın dediği gibi belki 5 yıl sonra başka bir arkadaşımız olacak. Yüzde 28'lik oy alarak, yüzde 72'lik oranla seçmen bir mesaj vermek istedi illaki onlarında sevgisine takdirine layık olmaya çalışacağız. Tabi bunu da yaparken geçmiş dönem belediye başkanlığı görevi yapan değerli üstatlarımızın zaman zaman bilgilerine muhtaç olacağımız gerçektir. Ben bu vesile ile bizi destekleyen desteklemeyen herkese candan teşekkür ediyorum. Bilinmesini istiyorum bizde kendimize yakışanı, Karslıya yakışanı onlara hizmet olarak vermek için görev yapacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eski ve yeni belediye başkanları bir birlerine başarılar diledi. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Başkan Nevzat Bozkuş'a arabasına kadar eşlik etti. Duygulu anların yaşandığı devir teslim töreninden sonra Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Başkanlık Makamına oturdu. Çok sayıda partili ve Karslı Başkan Karaçanta'yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Görevi Bozkuş'tan Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement