Kars Defterdarı Hüseyin Savan, Başkan Nevzat Bozkuş'u Makamında Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kars Defterdarı Hüseyin Savan, Başkan Nevzat Bozkuş'u Makamında Ziyaret Etti

Kars Defterdarı Hüseyin Savan, Başkan Nevzat Bozkuş\'u Makamında Ziyaret Etti

Kars Defterdarı Hüseyin Savan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti.

25.02.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Defterdarı Hüseyin Savan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u makamında ziyaret etti.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Kars Defterdarı Hüseyin Savan ve defterdarlık çalışanları Başkan Bozkuş'u makamında ziyaret etti. Defterdar Savan ziyarette, Vergi Haftası dolayısıyla yapılacak olan faaliyetler hakkında Bozkuş'a bilgi vererek, düzenlenecek etkinliklerde toplumun tüm kesimine verginin önemini anlatacaklarını kaydetti.

Başkan Bozkuş, "Ülkede alt yapının üst yapının gerçekleşmesi için ve çalışanların dahi ücretlerinin ödenebilmesi için muhakkak her vatandaş vergisini ödemek zorundadır. Bundan dolayı Vergi Haftası'nın ülkemize ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu etkinlikler çerçevesinde belediyemizi ziyaret ettiler. Biz de kendilerini kutluyoruz. İnanıyoruz Karslılar tahakkuka göre tahsilat oranında da ciddi anlamda vergilerini yatırmıştır" dedi.

Defterdar Hüseyin Savan'da 1990 yılından itibaren kamuoyunda bir vergi bilinci oluşturulması kayıt dışının kayıt altına alınması, mükelleflerin vergi reformuna uyumunun sağlanması amacıyla 25 yıldır vergi haftası kutlandığını,bu yılda 24 Şubat 2 Mart tarihleri arasında 25. Yılını kutladıklarını söyledi.

Deftedar Hüseyin Savan, "Kars'ın durumu nedir? Bunu da kısaca anlatayım. Kars2ta 2013 yılı içindeki bütçe gelirlerimiz tahakkuk 208 Milyon, 467 bin TL. tahsilatımız buna göre 160 Nilyon 835 Bin TL. tahsilat oranımızda yüzde 77.15 vaziyetinde gerçekleşmiş. Ama buna mukabil bütçe, genel bütçe gideri olarak devletin Kars'ımıza verdiği yardım 561 Milyon, 332 Bin TL. gelirin genelini karşılama oranımızda yüzde 28 oranında yani buradan yüzde 28'ini alıyor ama yüzde 72'sini devlet genel bütçeden katkı olarak sağlıyor" diye konuştu.

Daha sonra bir süre Defterdar Hüseyin Savan ve beraberindekiler Başkan Bozkuş ile sohbet ettiler. Defterdar Savan, Bozkuş'a rozet takdı. Çiçek hediye etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Defterdarı Hüseyin Savan, Başkan Nevzat Bozkuş'u Makamında Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement