Kars'ta Tarlalar Taştan Arındırıldı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Tarlalar Taştan Arındırıldı

Kars'ta uygulamaya konulan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) kapsamında 9 bin dönüm tarlanın taştan arındırıldığı bildirildi.

03.10.2015 15:47

Kars'ta uygulamaya konulan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) kapsamında 9 bin dönüm tarlanın taştan arındırıldığı bildirildi.

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, ÇATAK Projesi ile hassas alanlarda doğal yapının korunması amacıyla tarımsal üretim yapan üreticilerin kayıtlı ve kontrollü üretim yapmaları ve çevreye zarar veren üretim modellerinden vazgeçmelerinin sağlandığını söyledi.

Projeyle arazi kontrollerinin yapıldığını bölgede yoğun taşla kaplı olan tarım arazilerinin temizlendiğini belirten Düzgün, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla başlatılan ÇATAK Projesi kapsamında Kars il genelinde 9 bin dönüm arazide taş toplama etkinliği gerçekleştirildi" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta Tarlalar Taştan Arındırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement