Karşıyakalı Ressam Erkmen Senan Vefat Etti - Son Dakika
Yerel

Karşıyakalı Ressam Erkmen Senan Vefat Etti

Karşıyakalı Ressam Erkmen Senan Vefat Etti

Hayatını kaybeden İzmir Karşıyakalı ressam Erkmen Senan, ailesi ve sanat camiası tarafından hüzünle uğurlandı.

29.03.2013 18:04

Hayatını kaybeden İzmir Karşıyakalı ressam Erkmen Senan, ailesi ve sanat camiası tarafından hüzünle uğurlandı.

Karşıyaka'nın yetiştirmiş olduğu önemli sanat adamlarından olan Erkmen Senan, uzun yıllardır İstanbul'da yaşıyor ve sanat hayatına devam ediyordu. Yakalandığı hastalıktan kurtulamayan sanatçı, Karşıyaka Soğukkuyu Kabristan Camii'nde kılınan namazın ardından Örnekköy mezarlığında defnedildi.

Senan, 1958 yılında Karşıyakada doğdu. Önce Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü, sonra Mimar Sinan Universitesi Güzel Sanatlar Fakultesi Resim Bölümü Prof . Dr. Adnan Çoker Atölyesi'ni bitirdi. Resim dersleri verdi, Güzel Sanatlar kurslarında görev yaptı. 1990'lı yıllarda ve sonrasında İstasyon Sanat Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1984 yılında öğretmeni ve arkadaşı Rafet Ekiz'le Cihangir'de bir apartmanın çatı katında resim atölyesi açtılar.

Reklam, belgesel, dizi, sinema ve turizm otel animasyonlarında sanat yönetmeni ve bazı reji gruplarında görev aldı. Arkeolojik bölgelerde ve Anadolu antik şehirlerinde, höyüklerde incelemeler yaptı. Tarihsel Coğrafya, Anadolu uygarlıkları ile ilgili yazılar yazdı. Son olarak resim dersleri veriyor, görsel sanatlar, temel sanat eğitimi uzmanlığı ve öğretmenliği yapıyor, öğrenciler yetiştiriyordu. Anadolu uygarlıkları, eski çağ tarihi ve tarihsel coğrafya ile olan çalışmaları devam ediyordu.

Erkmen Senan, 1991 yılında Finansbank etkinlik raporu için açılan resim yarışmasında birinci olmuştu. İDGSA döneminde kurdukları Akadeğilmi Grubu'nu, 2 Şubat 2007 tarihinde yeniden kurmuşlar ve sanat arkadaşları ile son yıllarda bu alanda çalışmalarına hız vermişlerdi.

Ailesi ve sanatçı arkadaşları sanatçıyı gözyaşları ile uğurlarken, annesi Sevim Erkmen cenazede ayakta durmakta zorlandı. Cenaze törenine çok sayıda Karşıyakalı katılarak Senan'ı son yolculuğuna uğurlarken, sanatçının vasiyeti üzerine çelenk yerine hayır kurumlarına bağış yapıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyakalı Ressam Erkmen Senan Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement