Kartepe'de Cumhuriyet Bayramı Çoşkusu - Son Dakika
Yerel

Kartepe'de Cumhuriyet Bayramı Çoşkusu

Kartepe\'de Cumhuriyet Bayramı Çoşkusu

Kartepe İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçe halkı ve protokolün katılımıyla coşkuyla kutlandı.

29.10.2013 13:18

Kartepe İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçe halkı ve protokolün katılımıyla coşkuyla kutlandı. Kaymakamlık önünde düzenlenen kutlama programında Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran ve Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileriyle renkli görüntülere bürünen törende bayrak ve flamalar ardından gerçekleşen okulların resmi geçidi sırasında vatandaşlar kabaran milli duyguları eşliğinde bu gurura alkışları ile eşlik ettiler.

Cumhuriyetimizin 90'ıncı yıl dönümü kutlamaları Kartepe Kaymakamlığı'nda düzenlenen tebriklerin kabulü ile devam etti. Kaymakamlık önündeki alanda düzenlenen kutlama programına ise vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Ellerine bayraklarını alan Kartepeli aileler cumhuriyet coşkusuna ortak oldular. Kaymakam Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Muhammed Sever ve Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, törene katılan okulların ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, temel amaçlarının Cumhuriyeti korumak ve yüceltmek olduğuna belirterek, "Geçmişte olduğu gibi bu günde özgüvenimizi yüksek tutarak etnik kökenlere aldırmadan ortak onur ve hedeflerde buluşma başarısını gösterdiğimiz sürece daha da kuvvetleneceğimize ve büyüyeceğimizde şüphe yoktur" dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ardından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90'ıncı Yıldönümü nedeniyle ilçe öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri verdi. İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Rabak İlkokulu'ndan Sude Fidan, ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Kubilay Ortaokulu'ndan Melda Diner, Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Pirelli Anadolu Lisesi'nden Aslıhan Çankaya'ya ödüllerini Kaymakam Durmuş verdi.

İlkokullar arası resim yarışmasında ikinci olan Dürdane Özdilek İlkokulu'ndan Eylül Naz Özbakan, ortaokullar arası şiir yarışmasında ikinci olan Pakmaya Ortaokulu'ndan Muharrem Kalyoncu, Liseler arası kompozisyon yarışmasında ikinci olan Kartepe Anadolu Lisesi'nden Aleyna Kahveci'ye ödüllerini Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sever verdi. İlkokullar arası resim yarışmasında üçüncü olan Türk Fransız Kardeşlik İlkokulu'ndan Hamza Yusuf, ortaokullar arası şiir yarışmasında üçüncü olan Dürdane Özdilek Ortaokulu'ndan Sevdenur Karaaslan, Liseler arası kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Pirelli Anadolu Lisesi'nden Alperen Utlu'ya ödüllerini Belediye Başkanı Şükrü Karabalık verdi.

Kartepe Belediyesi Mehteran Takımı ve halk oyunu ekibi gösterilerinin beğeni ile izlendiği kutlamalar geçit töreni ile sürdü. Bayrak ve flamalar ardından okulların resmi geçit töreninde vatandaşlar ellerinde bayraklarıyla bu coşkuya ortak oldu. Kılık kıyafet yönetmeliği değişikliği sonrası başörtüsünün serbest kalması ardından Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Hülya Yelok Yaşa da başörtüsüyle öğrencilerinin başında kortejde hazır bulundu. Tören sonunda protokol tertip komitesini tebrik etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'de Cumhuriyet Bayramı Çoşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement