Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Arslan Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Arslan Açıklaması

24.08.2012 17:40

Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Adnan Arslan, "Bu yılın ilk 7 ayında 500 kişi mesleki edindirme kursumuzdan yararlandı" dedi.

Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Adnan Arslan, "Bu yılın ilk 7 ayında 500 kişi mesleki edindirme kursumuzdan yararlandı" dedi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumları bünyesinde işsizlere yönelik meslek edindirme kursları açtıklarını söyledi.

Kurslarla gençlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"İşsiz gençlerimize kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Kursları eğitim kurumlarında ve özel iş yerlerinde düzenliyoruz. Özel iş yerlerinde yapılan kurslarla eğitim sonrası doğrudan istihdam hedefleniyor. Kurs ve programlara katılanlara, zaruri giderlerini karşılamaları için günlük 20 lira cep harçlığı veriyoruz. Eğitim süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası primleri kurumumuz tarafından ödeniyor. Bu yılın ilk 7 ayında 500 kişi mesleki edindirme kursumuzdan yararlandı."

Muhabir: Yaşar Kuru/ Ferdi Akıllı

Yayıncı: Nurhan Çorlu - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Arslan Açıklaması - Son Dakika


Advertisement