"Kastamonu'da Gönül Elçileri" Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

"Kastamonu'da Gönül Elçileri" Projesi Tanıtıldı

"Kastamonu\'da Gönül Elçileri" Projesi Tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Türkiye genelinde başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin tanıtımı yapıldı.

26.03.2013 18:03

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Türkiye genelinde başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin tanıtımı yapıldı.

Kastamonu'da Vali Erdoğan Bektaş'ın eşi Esma Bektaş himayesinde yürütülen "Kastamonu'da Gönül Elçileri" projesi Şerife Bacı Öğretmenevinde tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Atila Kantay, Kastamonu'da 557 gönül elçisine ulaştıklarını belirterek, bunun yanı sıra koruyucu aile olarak 17'ye kadar yükseldiklerini söyledi. Kantay, tüm girişimlere rağmen henüz projesinin çok iyi bilinmediğini kaydetti.

Koruyucu aile projesinin evlat edinmeden daha kolay olduğunu anlatan Kantay, şöyle konuştu: "Her an koruyucu aile, çocuğu geri verme hakkına sahip. Çocuğa bağlanmak istemeyen aileler, cayabilir ve çocuğu geri verebilir. Çocuğun iş garantisi 18 yaşından sonrada devam ediyor. 18 yaşından sonrada devletin çocuğu olmaya devam ediyor. Çocuğa, devlet hatırı sayılır bir maaş bağlıyor. Dar gelirli aileler için bu çok ideal bir rakam oluyor. Çocuğun, diğer kardeş diye tabir ettiğimiz diğer kardeşlerle mirasçı olma gibi bir zorunluluğu yok. Yani diğer öz kardeşler bu çocuğun mirasa ortak olmasını istemezlerse miras talep edemiyor. Çocuğunda mirasçı olma isteği olmaz zaten devlet, ona belirli bir gelir sağlıyor. Bakımının yanında ayrıca çocuğun, kırtasiye masrafları gibi masrafları da devlet karşılıyor. Koruyucu aile olmak istemeyen aile sırada bekletilmiyor. Evlat edinme sırasında bekleyen herkes, her an gelip koruyucu aile olabiliyor. Ayrıca bu aileleri bürokratik işlemlerle de boğdurmuyoruz. Öncelikle bu kararı aldıkları için koruyucu ailelere teşekkür ediyoruz"

Yurtta kalan çocukların yağ-balla beslendiklerini ve hiçbir masraflarının olmadığın belirten Kantay, "Yurtta kalan çocuklarımız gerçekten çok iyi besleniyor. Ancak akşam olup gün batınca bir annenin koynunda acı soğan yiyip uyumak istiyorlar. Bu çocukların şefkate ihtiyaçları var. Devletimizin gücü maddi anlamda baktığınız zaman yaşayabilmeleri için yetiyor. Ancak devletimiz veya bizler, anne şefkatini satın alamayız. İşte bu noktada sizlerin koruyucu aile olarak bu şefkati vermenizi hedefliyoruz. Bu yüzden ulaşabildiğiniz herkese bunları çok iyi anlatın" diye konuştu.

Ardından Kastamonu Valiliği Proje ve Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları tarafından davetlilere "Kastamonu'da Gönül Elçisi" projesi sunum eşliğinde tanıtıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kastamonu'da Gönül Elçileri' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement