"Kastamonu ve İlçelerinin Öne Çıkan Doğa Turizmi Değerleri Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

"Kastamonu ve İlçelerinin Öne Çıkan Doğa Turizmi Değerleri Çalıştayı"

Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10.Bölge Müdürlüğü tarafından "Kastamonu ve ilçelerinin öne çıkan doğa turizmi değerleri çalıştayı" yapıldı.

12.02.2013 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü tarafından "Kastamonu ve ilçelerinin öne çıkan doğa turizmi değerleri çalıştayı" yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi'nde, 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni başkanlığında yapılan toplantıya, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Araç Kaymakamı Fatih Görmüş ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yeni, çalıştayda yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde doğa turizmi master planı başlatıldığını belirterek, kendilerinin de bu faaliyetleri 1 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Çalışmaların amacının bölgedeki doğa turizmini öne çıkararak yöredeki kalkınmaya hizmet etmek olduğunu ifade eden Yeni, "Kastamonu geniş bir sahaya sahip ve turizm değerleri çok yüksek. Belki de Türkiye'de bu değerleri barındıran en yüksek yerdir. Çok sayıda saha çalışması, toplantı ve çalıştay yaptık. Kastamonu çok zengin bir kırsal mirasa sahip. Küre Dağları gibi değerleriyle öne çıkmış durumda" diye konuştu.

Muhabir: Yusuf Çelik

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kastamonu ve İlçelerinin Öne Çıkan Doğa Turizmi Değerleri Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement