Kayalıklardan Düşen Avusturyalı Turist Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

Kayalıklardan Düşen Avusturyalı Turist Kurtarıldı

Çatak'ta 3 arkadaşıyla kayak yapmak için tırmandığı dağda düşerek yaralanan Avusturyalı Gary Allan Kuehn, hastaneye askeri helikopterle ulaştırıldı.

08.05.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatak'ta 3 arkadaşıyla kayak yapmak için tırmandığı dağda düşerek yaralanan Avusturyalı Gary Allan Kuehn, hastaneye askeri helikopterle ulaştırıldı.

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, özel rehber eşliğinde Rusya, Yeni Zelanda ve İngiltere uyruklu 3 arkadaşıyla Van'a gelen Avusturya vatandaşı Gary Allan Kuehn, karlı dağlarda kayak yapmak için Çatak ilçesine giderek Yukarı Narlıca Jandarma Karakol Komutanlığı'na yakınında bulunan 2 bin 913 rakımlı tepeye tırmandı. Arkadaşlarıyla kayak hazırlığı yapan Kuehn, dengesini kaybedince kayalık alana düştü.

Rehber, başından ve omzundan yaralanan Kuehn'in kurtarılması için olayı telefonla güvenlik güçlerine haber verdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter havalanamadığı için Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı askeri helikopterin olay bölgesine intikal ettirilmesi sağlandı.

Bölgeye ulaşan sağlık ekipleri, kayalıklar arasındaki yaralı Gary Allan Kuehn'i ilk müdahalenin ardından sedye ile taşıyarak helikoptere aldı.

Askeri helikopterle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılan Avusturyalı turistin hastanede tedavisinin yapıldığı ve sağlık durumununu iyi olduğu belirtildi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayalıklardan Düşen Avusturyalı Turist Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement