Kaymakam Elinden Tuttu Dünyaya Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Elinden Tuttu Dünyaya Açıldı

Kaymakam Elinden Tuttu Dünyaya Açıldı

Bitlisin Hizan ilçesinde ceviz ağacından ürettiği elektrogitar ile birçok girişimcilik ödülü alan Faruk Yılmaz’a Kaymakam Sedat İnci’den destek sözü geldi.

28.02.2015 12:11

Bitlisin Hizan ilçesinde ceviz ağacından ürettiği elektrogitar ile birçok girişimcilik ödülü alan Faruk Yılmaz'a Kaymakam Sedat İnci'den destek sözü geldi.

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesinde bulunan küçük atölyesinde, ceviz ağacından ürettiği elektrogitarları 10 ülkeye ihraç eden genç girişimci Faruk Yılmaz'ı atölyesinde ziyaret eden kaymakam İnci, kendisine her anlamda destek olacağını belirtti. Amaçlarının ilçedeki genç girişimcilik ruhunu geliştirmek olduğunu ifade eden Kaymakam İnci, "İlçemiz Yeşilova Mahallesinde ikamet eden genç girişimci Faruk Yılmaz, internetten izlediği videolar sayesinde ceviz ağacından yaptığı elektro gitarları 8 ülkeye ihraç ediyor. Özellikle rock yıldızlarının tercih ettiği "GİBSON" model elektro gitar üreten bu girişimcimiz, imkansızlıklar nedeniyle bir gitarı ancak bir ay gibi bir sürede üretebiliyor. İmkansızlıklar nedeniyle seri üretime geçemeyen ve ürettiği elektro gitarı markalaştırmak isteyen Faruk Yılmaz'a Proje Koordinasyon Merkezimizde (ProHizan) gerekli proje desteğini sağlayacağız. Hazırlayacağımız projeleri ilgili kurumlara sunarak, projelerin onaylanması noktasında gerekli girişimlerde bulunacağız. İlçemizin Faruk Yılmaz gibi aktif ve genç girişimcilere ihtiyacı var. Bu anlamda özgün fikirlere sahip olan her girişimciyi Kaymakamlık olarak destekleyeceğiz" dedi.

Kaymakam Sedat İnci'nin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren genç girişimci Faruk Yılmaz ise "Kaymakamımızın yapmış olduğu bu ziyaret beni ziyadesiyle memnun etti. Kısıtlı imkanlarla ürettiğim elektro gitarın üretim kapasitesini arttırmak ve bu ürünümü markalaştırmak istiyorum. Bu anlamda sayın Kaymakamımızın desteği ile ilgili kurumlara sunulmak üzere Proje Koordinasyon Birimi (Prohizan) da gerekli proje çalışmaları yapılmaya başlandı. Yapılan proje çalışmaları mevcut atölyemin kapasitesini arttırarak seri üretime geçip bu sayede işsiz genlerimize iş imkanı sunmayı amaçlamaktayız. Ceviz ağacından ürettiğim bu elektro gitarları bir an evvel geniş pazarlara sunmak istiyorum. Bu anlamda sağ olsun sayın Kaymakamımızın çok fazla desteği oldu. Gerek Ankara'da yapılan Bitlis tanıtım günlerinde kendi stantlarında bana yer vermeleri gerekse Kaymakamlık sitesi ve sosyal medya araçlarında yapılan tanıtımlar sayesinde ürünlerimi pazarlama imkanı buldum. Hazırlanacak olan projelerin hayata geçmesi için her türlü girişimde bulunma sözü veren ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen sayın Kaymakamımıza bu anlamda teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Elinden Tuttu Dünyaya Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement