Kaymakam Malğaç'tan Osb Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Malğaç'tan Osb Açıklaması

Kaymakam Malğaç\'tan Osb Açıklaması

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Organize Sanayi Bölgesi kamulaştırma çalışmaları kapsamında 2011 yılının son ayına kadar Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan toplam 3 milyon 978 bin ödenek çıkarıldığını söyledi.

26.01.2012 17:39

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Organize Sanayi Bölgesi kamulaştırma çalışmaları kapsamında 2011 yılının son ayına kadar Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan toplam 3 milyon 978 bin ödenek çıkarıldığını söyledi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı OSB için 31 Aralık 2011 tarihine kadar Ticaret ve Sanayi Bakanlığından kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 3 milyon 978 bin TL ödenek gönderildiğini söyledi.

2012 yılının ilk üç ayında

OSB adına tapu tescillerinin tamamlanması hedeflendiğini belirten Malğaç, "Bölgemizde Ekonomik kalkınmanın hayata geçirilebilmesi için çok önem arz eden Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş çalışmaları 1996 yılında başlamıştır. OSB için seçilen alan Alaplı İlçesi, Gökhasan Köyü mevkiinde, Alaplı İlçe merkezine 4,5 kilometre uzaklıkta, hemen Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesinin yanında, batısında olup Karayoluna 2 kilometre uzaklıktadır. Alaplı Organize sanayi Bölgesi için toplam 817 bin 25 metrekarelik kamu yararı kararı verilmesi ile birlikte 2006 yılında kamulaştırma çalışmalarına başlanmıştır.31 Aralık 2011 tarihine kadar Ticaret ve Sanayi Bakanlığından kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 3 milyon 978 bin TL ödenek gönderilmiştir. Bunun karşılığında hisse sahiplerine 3 milyon 921 bin 524 TL ödenmiş olup toplam 813 bin 525 metrekare Alaplı Organize Sanayi Bölgesi adına tapuya tescil ettirilmiştir. Kamulaştırma için kalan bin 927 metrekare alanın ödeneği hazır olup tapuda işlem yapılması beklenmektedir. Mahkeme konusu olan bin 556 metrekarelik alan için Mahkeme kararı beklenmektedir. Böylelikle 2011 yılı sonu itibariyle kamulaştırma işlemi büyük ölçüde tamamlanmış olup, 2012 yılının ilk çeyreğinde OSB adına tapu tescillerinin tamamlanması hedeflenmektedir. Kamulaştırma işlerinin tamamlanmasının ardından 'mar ve Parselasyon Planları' ve 'Altyapı Planlarının' yapılması işine başlanılacaktır" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Malğaç'tan Osb Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement