Kaymakam Nebioğlu Engelli Dört Kardeşe Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Nebioğlu Engelli Dört Kardeşe Sahip Çıktı

Kaymakam Nebioğlu Engelli Dört Kardeşe Sahip Çıktı

Araban İlçesi Kaymakamı Emre Nebioğlu, ilçeye bağlı Çiftekoz köyünde yaşayan engelli dört kardeşe sahip çıktı.

16.05.2012 12:15

Araban İlçesi Kaymakamı Emre Nebioğlu, ilçeye bağlı Çiftekoz köyünde yaşayan engelli dört kardeşe sahip çıktı.

Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu, Çiftekoz köyünde çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlayan 8 çocuk babası Müslüm Celbiş'i evinde ziyaret etti. Çocuklarından 4'ünün engelli ve hiçbir devlet yardımı almadığını öğrenmesiyle köye gelen Nebioğlu, ailenin sorunlarını yerinde tespit etmeye çalıştı. Kaymakam Nebioğlu, ilk etapta Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Şenel Gökay'a, aileye acil gıda yardımı yapılması talimatını verdi.

Kaymakam Nebioğlu, zihinsel ve bedensel engelli Sait (23), Gülizar (19), Tuğba (18) ile Hasan Celbiş (11) kardeşleri görünce duygulu anlar yaşadı. 50 yaşındaki baba Muhittin Celbiş de, çocukları için hiçbir devlet yardımı almadıklarını ve çobanlık yaparak ailesini geçindirmeye çalıştığını ancak yetersiz olduğunu söyledi. Bunun üzerine Kaymakam Nebioğlu, "Her ne ihtiyacınız olursa kapım size gece gündüz her zaman sonuna kadar açık. İstediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Devletin imkanlarından 4 engelli çocuğun sonuna kadar yararlanacak" dedi. Kaymakam Nebioğlu, 4 engelli kardeşin maaşa bağlanması için talimat verdi.

Engelli çocukların 47 yaşındaki anneleri Sultan Çelbiş ile de görüşen Kaymakam Nebioğlu, 4 engelli çocuğunun beslenmesi, bakımı ve temizliği için gerekli her türlü yardımın yapılacağını söyledi. Bunun üzerine Sultan Çelbiş de, "Allah sizden razı olsun. Elimizdeki imkanlarla bu çocuklarımızı büyütmeye çalıştık. Bu güne kadar ne kapımızı çalan ne de bizi dinleyen oldu" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Nebioğlu Engelli Dört Kardeşe Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement