Kaymakam Tanrıkulu'dan Silah Atma Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Tanrıkulu'dan Silah Atma Uyarısı

Kaymakam Tanrıkulu\'dan Silah Atma Uyarısı

Antalya’nın Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, düğün, nişan ve asker uğurlaması gibi törenlerde havaya rastgele ateş açılması ve havai fişek atılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşları uyardı.

12.12.2016 16:33

Antalya'nın Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, düğün, nişan ve asker uğurlaması gibi törenlerde havaya rastgele ateş açılması ve havai fişek atılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşları uyardı.

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, bir süre önce Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Uysal'ın düğün veya asker uğurlaması sonrası aracının arka camına isabet eden kurşunun zarara neden olduğunu belirterek, düğün veya asker uğurlamasında havaya ateş açılmasının kültürümüzde yer almadığını söyledi. Bu olayın gerçekleşmesinin insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ve huzuru bozduğunu kaydeden Tanrıkulu, silah ya da havai fişek atılmasının sadece emniyet tedbirleriyle çözülemeyeceğini, bunun toplumsal sorumluluk çerçevesinde her vatandaşın katkısıyla sonlandırılabileceğine işaret etti.

Bu tür olayların tasvip edilmediğini anlatan Tanrıkulu, "Bu sorunu el birliğiyle güç birliğiyle çözeceğiz. Burada herkese büyük görevler düşüyor. O kör kurşun muhtarın kendisine isabet etse bunun sorumlusu kim olurdu? Burada herkesin vereceği destek çok çok önemli. Bizim kültürümüzde havaya ateş etmek diye bir şey yok. Bu olayın kültür diye savunulması çok yanlış. Bu dinen de yanlış bir şey. Dinen, düğünlerde havaya ateş ettiğiniz zaman birinin canına kastederseniz kasten adam öldürmeyle aynı şeydir. Bunu bile bile bu riski almak çılgınlık olsa gerek" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Tanrıkulu'dan Silah Atma Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement