Kayseri'de "Kış Yüzme Şenliği" - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de "Kış Yüzme Şenliği"

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde belediye ve Bünyan Dostları Grubu tarafından "Kış Yüzme Şenliği" düzenlendi.

20.01.2013 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde belediye ve Bünyan Dostları Grubu tarafından "Kış Yüzme Şenliği" düzenlendi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derecede olduğu Pınarbaşı mesire alanındaki şenlik kapsamında, 17 derece sıcaklığa sahip kaynak suyunda, yüzme ve atlama yarışması yapıldı.

Çeşitli kentlerden gelen yaklaşık 50 kadın ve erkek sporcu, birinci olabilmek için kulaç attı.

Yarışmada, erkekler yüzme kategorisinde birinci Miraç Yaman, ikinci Adem Sahabi, üçüncü Bayram Soylu oldu. Kadınlarda ise birinciliği Zeliha Taşlıtarla, ikinciliği Filiz Akyürek, üçüncülüğü Sema Çakar elde etti.

Erkekler atlama kategorisinde Zafer Yeşiltaş birinciliği, Ali İhsan Kayaalp ikinciliği, Mehmet Sevim üçüncülüğü, kadınlarda ise Canan Yaşar birinciliği, Adalet Çimen ikinciliği, Sema Çakar üçüncülüğü kazandı.

Kayseri Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Kanuni Coşkun ise "cesaret madalyasına" layık görüldü.

Yarışmalarda dereceye girenlere madalya verildi.

-Sıcak su dağın altında geliyor-

Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, AA muhabirine, bu yıl ikincisini düzenledikleri şenliğe Kayseri ile birlikte 4 ilden sporcuların katıldığını söyledi.

Şenliğin, 8,5 kilometrelik doğa yürüyüşü ile başladığını ve ilçenin içme suyunun da karşılandığı Pınarbaşı mesire alanında gerçekleştirilen yüzme yarışması ile devam ettiğini dile getiren Özmen, "Hava sıfırın altında 5 derece, ama suyun içerisi sıcak. Dağın altından gelen kaynak suyumuz yaz ve kış 17 derece sıcaklığa sahip. Bölgenin tanıtımı için iki yıldır yüzme şenlikleri düzenliyoruz ve katılım her yıl artıyor. Özellikle şehir dışından gelen spor kulüpleri şenliğe ilgi gösteriyor" dedi.

Kadınlar yüzme yarışmasında birinci olan Zeliha Taşlıtarla ise, havanın soğuk olmasına rağmen suyun çok güzel ve sıcak olduğunu belirterek, "Geçen yılda gelmiştim. Benim çok hoşuma gidiyor. Hava soğuk ama suyun içi sıcak. Üşümüyorum aksine güzel bir spor olduğunu düşünüyorum. Herkese de tavsiye ediyorum" dedi.

Muhabir: Musa Özyürek/ Orhan Canbulatel

Yayıncı: Şükran Yücel - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de 'Kış Yüzme Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement