Kayseri'de Trafik Kazalarında Yüzde 2 Azalma Kaydedildi - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Trafik Kazalarında Yüzde 2 Azalma Kaydedildi

Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, trafik kazalarının 2014 ve 2015 yılları arasında ülke genelinde artış göstermesine rağmen, Kayseri’de yüzde 2 oranında azaldığını söyledi.

07.05.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, trafik kazalarının 2014 ve 2015 yılları arasında ülke genelinde artış göstermesine rağmen, Kayseri'de yüzde 2 oranında azaldığını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'na gerçekleştirilen Trafik Haftası kutlama etkinliklerine Vali Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Trafik Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik kapsamında çok sayıda stant kurularak, trafikle ilgi eşyalar tanıtıldı ve trafik işaretleri ile ilgili bilgi verildi. Emniyet kemeri simülasyon aracı ile de davetlilere kemerin önemi gösterildi.

ARAÇ SAYISI ARTMASINA RAĞMEN ÖLÜMLÜ KAZALAR AZALDI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Vali Orhan Düzgün Kayseri'de son dönemlerde artan sürücü ve araç sayısına rağmen, ölümlü trafik kazalarındaki sayının azalmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Söz konusu azalmayı, trafik denetimlerinin daha etkin ve sık yapılmasına bağlayan Vali Orhan Düzgün, "Şehirlerarası bölünmüş yol ağının neredeyse üç katına çıkması da ölümlü kazaların azalmasındaki önemli etkenlerden bir diğeri. Son yıllarda daha çok tek taraflı kazaların olduğunu insanların trafikte kontrollerini kaybederek gerek yağışlı havalarda gerekse sürücü hatalarından dolayı özellikle toplu taşıma araçlarında tek taraflı kazaların arttığını görüyoruz." dedi.

WATSAPP İHBAR HATTININ GERİ DÖNÜŞLERİ OLUMLU

Kayseri'de uygulamaya geçirilen trafikte whatsapp ihbar hattı uygulaması sayesinde trafik kazalarında azalmalar olduğunu da vurgulayan Vali Düzgün sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle son birkaç yıldır akıllı telefonların akılsızca kullanımları sonucu yayaların karşıdan karşıya geçerken yola bakmak yerine elindeki telefonlara bakmaları hatta sürücülerin bile zaman zaman telefon ekranına takılarak gözlerini yoldan kaçırmaları bazı acı olaylara da sebep oluyor. Yeni alınan araçlarımızla yeni yapılan TEDES projesi elektronik denetim sistemlerimizle trafik kazalarının azalması yönünde ilimizde çok güzel çalışmalar yapıldı. Emniyet kemeri kullanımı yüzde 40'lardan yüzde 80'lere çıktı."

TRAFİK KAZALARI ÖLÜM NEDENLERİ ARASINDA 3. SIRADA YER ALIYOR

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ise Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2015 yılında 1 milyon 300 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini 50 milyona yakın kişinin de yaralandığını ifade etti. Söz konusu rakamın 2020 yılında 1 milyon 900 bine ulaşacağının tahmin edildiğine dikkat çeken Kulular, "Ölüm nedenleri arasında trafik kazasının üçüncü sırada yer alacağı tahmin edilmektedir. Ülkemizde 2015 yılında 154 bin 265 kazada 252 bin 106 yaralı 2 bin 257 ölüm mevcuttur. İlimiz olarak 2015 yılında 3801 kaza meydana gelmiştir. Bunların 7 bin 125'i yaralı 76 ölümlü vaka meydana gelmiştir." dedi.

KAYSERİ'DE TRAFİK KAZALARININ EN ÖNEMLİ NEDENİ AŞIRI HIZ

Trafik kazalarında Türkiye genelinde 2014-2015 yılında kazalarda yüzde 8,4 artış yaşanırken Kayseri'de yüzde 2'lik bir azalma olduğunun da altını çizen İl Emniyet Müdürü Kulular, kentte kaza meydana gelmesinin en önemli nedeninin aşırı hız olduğunu kaydetti.

KESİLEN TRAFİK CEZALARINDA AZALMA KAYDEDİLDİ

Bunun yanı sıra, emniyet kemeri takma oranları ile ilgili de bilgi veren İl Emniyet Müdürü Kulular, iki yıl önce yüzde 49'larda seyreden emniyet kemeri takma oranlarının en yakın dönemde yapılan araştırmalarda yüzde 89 olarak kaydedildiğini belirtti. Ayda yaklaşık 9 bin kişiye trafik eğitimi verdiklerini dile getiren İl Emniyet Müdürü Kulular, kentte kesilen trafik cezalarında önemli ölçüde azalma olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından İbrahim Kullar ve Vali düzgün stantları gezerek bilgi aldı. Program sonunda hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Trafik Kazalarında Yüzde 2 Azalma Kaydedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement