Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu'ndan 'Kayyım' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu'ndan 'Kayyım' Açıklaması

Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehmet Birel, federasyona atanan kayyım heyetinin FETÖ’cü şirketlere atanan kayyımlarla aynı kapsamda olmadığını söyledi.

08.09.2016 13:35

Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehmet Birel, federasyona atanan kayyım heyetinin FETÖ'cü şirketlere atanan kayyımlarla aynı kapsamda olmadığını söyledi.

Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu tarafından kentte bulunan bir restorantta basın açıklaması düzenlendi. Başkanlar Kurulu ve Yönetim Kurulu adına konuşan Mehmet Birel, genel kuruldan sonraki saldırıların bu toplantıyı zorunlu hale getirdiğini söyleyerek, "Eski başkan bunu kamuoyuna ve mahkemeye taşıyarak bizleri, federasyon tüzel kişiliğini ve dolayısı ile Sivaslı camiasını savunma noktasında bizleri mecbur bıraktı, gerçekten çok üzgünüz. Çünkü davacı eski başkan İsmail Tamer, davalı Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanlığı. Şu durumu özellikle belirtmek isteriz ki federasyona atanan kayyım malum süreçte yaşanan FETÖ'cü şirketlere atanan kayyımlarla aynı kapsamda değildir. Eski başkan İsmail Tamer'in kendisini tekrar başkan seçmeyen federasyonumuzdan ve Sivaslı'dan intikam alma amacıdır. Kendi dönemine ait bazı kararlardaki 'Geldiğimde imzalarım' diyerek ihmal ettiği eksik imzaları çıkarları doğrultusunda sonradan kullanmak aklına gelmesi meselesidir. Bu şikayetlerle hukuka başvurmuş hukukta bizleri geçici olarak görevden uzaklaştırmıştır." diye konuştu.

"HUKUKSUZ İŞ YAPMADIK"

Hukuka olan inançlarının sonsuz olduğunu ve bu durumun geçici olduğuna inandıklarını dile getiren Mehmet Birel, genel kurul tarihinde Milletvekili İsmail Tamer'in başkan olduğunu, bu açıdan hukuksuz bir işlem yapmadıklarını vurguladı. "Eğer yapmış olsaydık genel kurul yapılamazdı." diyen Mehmet Birel, şu iddialarda bulundu.

"Genel kurula hazırlık aşamasında bizzat görevlendirdiği Mehmet Birel, Şükrü Özpolat, Mehmet Sarıkaya, Cafer Kuruçay, Sait Güneş ve Bünyamin Doğan'dan oluşan komisyon üyeleri karar defterinden kayıtlı dernek ve delegelerden oluşan hazırun listesi, yönetim kurulu asil ve yedek listesi, denetim ve disiplin kurulu listeleri hazırlanıp genel kurula sunulmuş ve genel kurulda bu listeler İsmail Tamer ve genel kurula katılan yaklaşık 100 üyenin, izleyici ve basının önünde genel kurul gerçekleşmiş ve sonuçlanmış, genel kurul sonunda da divandan söz isteyenleren biri de İsmail Tamer olmuş ve yapılan çalışma ve listeler nedeniyle komisyona, birlik içerisinde yapılan genel kurul nedeniyle delegelere teşekkür etmiştir. Video, basın, resimler, imzalı evraklar ve de katılımcıların şahitliği delildir. Bu komisyonda yer alan imza atan bazı arkadaşlar delikanlıca çıkıp imzaladıklarına sahip çıkmamışlardır. Oyuna alet olmuşlardır. Ayrıca usülsüz kararları genel kurul öncesi kendiler almaya çalışmış bizim tepkimiz üzerine başarılı olamamışlardır. Bu kararların numaraları 41 ve 42'dir. Başkan önderliğinde bazı kişiler hile yapmaya çalışmışlardır. Sizin de bir itirazınız olsa genel kurul öncesi yapardınız. O günden bu güne yaşanan süreçte kendisine soruyoruz. Bu durum apaçık hukuku ve kamuoyunu yanıltmak değil midir?"

"SİVASLILARI YOK SAYMA DERDİNDE…"

Ayrıca, Milletvekili İsmail Tamer'in, son birkaç yıldır Sivaslıları yok sayma derdinde olduğunu da öne süren Mehmet Birel, "Artık Kayseri kamuoyuna karşı ben Sivaslının temsilcisiyim yalanını kullanamayacaksanız. Demokrasi meydanındaki sahneyi bile bize yasaklatmak istediniz mi? Vekilliğinizi kullanarak bizi orda milletimizin onuruna ortak olmaktan alıkoymadınız. Unutmayın, sizi biz seçtik. Efendi olmak için değil, hizmet için bu milletin büyük hayalleri var. çekilin milletin önünden millet karşısında hiçbir değeriniz yok. Millet karşısında haddinizi bilin. Sizin gibi millete efendi olacağını zannedenler varsa şimdiden çekilsinler ayak altından. Buna en başta AK Parti izin vermez.

Yaşanan hukuki süreç ve zamanın bizi haklı çıkaracağına olan inancımızın yanında Kayseri kamuoyu ve Sivaslı hemşerilerimize bu açıklamaların yapılması bir zaruret olmuştur." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu'ndan 'Kayyım' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement