Kazdağları'nda 150 Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kazdağları'nda 150 Keklik Doğaya Salındı

22.06.2012 14:01

Kazdağları'nda 150 keklik, doğaya salındı.

Kazdağları'nda 150 keklik, doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Bayramiç Avcılık Atıcılık ve İhtisas Derneği'nin işbirliğiyle yapılan etkinlikte, bölgede ki keklik popülasyonunun artırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda bölgede 3 yıl süreyle avcılık da yasaklandı.

Bayramiç Avcılık Atıcılık ve İhtisas Derneği Başkanı Yılmaz Beceren, yaptığı açıklamada, gelecek yıllarda da bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Organizasyonun bölgedeki keklik popülasyonunu artırmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Beceren, "Bu bölgede çoğalacak olan kekliklerin, başka bölgelere de geçerek keklik neslinin çoğalmasını sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptık. Önümüzdeki yıllarda ise yöremizde nesli tükenen sülün ile ilgili böyle çalışmalar yapacağız. Sülünün tekrar bölgede çoğalmasını planlıyoruz" dedi.

Muhabir: Sabahattin Sallama/ Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazdağları'nda 150 Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika


Advertisement