FATMA NUR SÖĞÜTLÜ - Bursa'da yaklaşık 6 yıldır keçe sanatıyla uğraşan Süheyla Yılmaz San, bu malzemeyle üç boyutlu eserler üretmeye başladı.
San, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tasarımlar ortaya koymayı çok sevdiğini söyledi.
Tasarımla uğraşan kişilerin, özgün yorumlar katarak dünyada benzeri olmayan eserler ortaya çıkarabildiğini vurgulayan San, "Tasarımcı için imkansızlık, değerlendirilebilirse en büyük imkandır. Yaratıcı ruhla imkansızlığı artıya çevirmek çok daha kolaydır" dedi.
Bakmak ile görmek arasındaki farka değinen San, bazen bir kaldırım taşının bile sanatçıya ilham kaynağı olabildiğini anlattı.
Bir sanatı olduğu gibi yapmayı sevmediğini dile getiren San, ruhundan bir şeyler katarak, değiştirerek, teknik ve malzeme kullanarak kendine özgü eserler ortaya koyup farklı olmaya çalıştığını bildirdi.
Çevresindeki insanlardan, gereksiz yere çaba sarf ettiği ve boşa para harcadığı yönünde eleştiriler geldiğine işaret eden San, şöyle konuştu:
"Çabalarımın artısını almaya başladım. Kendinize inanırsanız, yapacağınız iş ne olursa olsun başarılı olursunuz. Bazı insanlar, desteğin şart olduğunu düşünseler de bana göre destek şart değil. Televizyonda izlediğim bir yarışmadan esinlendim. Yarışmacılardan biri, üç boyutlu yağlı boya çalışması yapmıştı. Ben de 'Bunu keçede yapabilir miyim' düşüncesiyle malzemeleri alıp çalışmaya başladım. Akvaryum temalı 'Güz Mavisi' adını verdiğim eserime bir sergimde yer verdim ve çok beğenildi. Nasıl yapıldığını merak edenler oldu. Akvaryum temasında balıklar gerçekten yüzüyor konumundaydı ve ziyaretçilerin çok ilgisini çekti. İnsanların bu tepkilerini görünce çok mutlu oldum."
San, engellilere istihdam oluşturmak ve Bursaspor taraftarları için özgün tasarımlarla ürünler yapmak istediğini sözlerine ekledi. - Bursa
Son Dakika › Yerel › Keçe Parçalarını Üç Boyutlu Sanat Eserlerine Dönüştürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?