Keçiören'deki Seminerde Geçmiş ve Gelecek Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Keçiören'deki Seminerde Geçmiş ve Gelecek Bir Araya Geldi

Keçiören\'deki Seminerde Geçmiş ve Gelecek Bir Araya Geldi

Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’ndeki ‘Modern Şehircilikte Metal Yorgunluğu’ adlı seminer programı, çocuk semazenlerle Keçiören Belediyesi Huzurevi sakinlerini bir araya getirdi.

08.02.2014 10:13

Mevlana Kültür ve Spor Merkezi'ndeki 'Modern Şehircilikte Metal Yorgunluğu' adlı seminer programı, çocuk semazenlerle Keçiören Belediyesi Huzurevi sakinlerini bir araya getirdi.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği tarafından düzenlenen seminere Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve TBMM Müşaviri Bilal Coşkun katıldı. Programda kız ve erkek çocuklardan oluşan semazen topluluklarının gösterisi büyük ilgi gördü. Konuşmasında şehir yaşamının zorluklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Şehirler çok kalabalıktır, ama insanlar yalnızdır. Ne yazık ki büyükşehirlerde akrabalık ve komşuluk ilişkileri gün geçtikçe zayıflıyor. Biz sosyal belediyeciliğe önem veren bir belediyeyiz. Kültürel ve sosyal faaliyetlerle insanlar arasındaki ilişkileri güçlendirip kaynaştırıyoruz. Evlerinde yalnız yaşayan insanlar var. Onları evlerinde ziyarete gittiğimizde çok yalnız olduklarını görüyoruz. Apartmanda oturan komşular birbirlerini tanımıyorlar" dedi.

"BİR ŞEHRİ ŞEHİR YAPAN İNSANDIR"

Şehirleri şehir yapanın insanlar olduğunu, insanlar olmasa şehirlerin beton yığınına dönüşeceğini belirten Başkan Ak, "Bizim belediye olarak sosyal ve kültürel anlamda birçok çalışmamız var. Mesela Mevlana Kültür ve Spor Merkezi'nde kültürel çalışmalarının yanı sıra eğitim çalışmaları yapılıyor, aynı zamanda spor faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Bu tesis bu bölgede yapılan ilk yatırımdır. Bugün konuklarımız arasında KEDEM öğrencileri de var. KEDEM öğrencilerimiz okul dışındaki zamanlarında buralarda ders alıyorlar. 10 bin öğrencimiz bu tesislerden faydalanıyor. Bu öğrencilerimizin velileri burada birbirlerini tanıyıp ilişkilerini güçlendiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Başkan Ak, herkesin birbirini sevmesi ve yardım etmesinin önemini vurgulayarak "Birbirimize selam vermemiz lazım, yoksa şehirler hapishaneye döner. Selam vermenin hiçbir külfeti yoktur, ama getirisi çoktur" mesajını verdi.

TBMM Müşaviri Coşkun ise semazenlerin bir elinin yeryüzüne diğer elinin gökyüzüne açık olduğuna işaret ederek "Gökyüzünden aldıkları ilhamı bizlere göstermeleri çok güzel. Gönüllerimiz beraber attıkça bizi Peygamber yoluna sokan büyüklerimiz oldukça biz bu yolda yürüyeceğiz. Bütün sermayemiz gönüldür. Başkanım Mustafa Ak'ın yavrularımız için yaptığı hizmetler beni çok onurlandırdı. Aynı zamanda yapmış olduğu bu güzel tesislerle dedelerimizin bize emanet ettiği hizmet bayrağını çocuklarımıza ulaştırıyor" ifadesini kullandı.

Seminerde sırasında çocuk semazenlerle bir araya gelen Keçiören Huzurevi sakinleri, yaşam tecrübelerini gelecek neslin temsilcileriyle paylaştılar. Programın sonunda katılımcılara günün anısına birer plaket verildi.

Orta Asya ve Balkanlar'da faaliyet gösteren bir kuruluş olan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, bu ülkelerle kültürel ve sosyal işbirliği yaparak cam üfleme, hat ve ebru sanatı, çocuk semazen gösterileri gibi Anadolu kültürünü tanıtıcı etkinlikler düzenliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'deki Seminerde Geçmiş ve Gelecek Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement