Keçiören Zabıtası Halkın Sağlığıyla Oynayanlara Göz Açtırmıyor - Son Dakika
Yerel

Keçiören Zabıtası Halkın Sağlığıyla Oynayanlara Göz Açtırmıyor

Halkın sağlığı ve huzuru için denetimlerini aralıksız sürdüren Keçiören Belediyesi Zabıta ekipleri, Uyanış Mahallesi’nde son kullanma tarihi geçmiş ve küflenmiş ürünler satan bir işyerine baskın yaptı.

21.02.2015 11:41

Halkın sağlığı ve huzuru için denetimlerini aralıksız sürdüren Keçiören Belediyesi Zabıta ekipleri, Uyanış Mahallesi'nde son kullanma tarihi geçmiş ve küflenmiş ürünler satan bir işyerine baskın yaptı.

Gelen bir ihbarı değerlendiren zabıta ekipleri işyerine yaptıkları baskında raflarda satışa sunulan çok sayıda sağlıksız gıda maddesi tespit etti. Zabıta ekipleri, son kullanma tarihleri geçmiş, küflenmiş ve kokuşmuş durumda olduğu belirlenen 38 değişik markaya ait 421 kalem sosis, salam, sucuk, yoğurt, süt, ayran, meyve suyu, beyaz peynir ve kaşar peynirini imha ettiler. Keçiören İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen denetimde sağlıksız olduğu tespit edilen 421 kalem ürün imha edilmeden önce tek tek sayılarak tutanak altına alındı. Ayrıca işletme yetkilisi adına idari yaptırım uygulanarak para cezası kesildikten sonra belediye encümenine sevk edildi.

"VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUNLAR"

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kendi çıkarları uğruna halkın sağlığını hiçe sayarak uygunsuz koşullarda üretilen ürünleri piyasaya sürenler ve sağlığa uygun olmayan ürünleri satışa sunanlarla sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Halk sağlığının her şeyden önce geldiğini vurgulayan Başkan Ak, vatandaşlardan etiketli ürün almalarını ve etiketler üzerindeki üretim ve son kullanma tarihlerini incelemelerini isteyerek "Keçiörenli vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Zabıta ekiplerimiz haftanın yedi günü ve günün 24 saati görev başındalar. Şimdiye kadar halk sağlığına önem veren, yasal yollardan düzgün iş yapan esnafımızın hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz, ama halkın sağlığıyla oynayanlara da asla taviz vermeyeceğiz" dedi. Başkan Ak, vatandaşların her türlü şikayetlerini Zabıta Müdürlüğü'nün (312) 361 10 80 ve (312) 361 06 06 numaralı telefonlara iletebileceklerini de sözlerine ekledi.

Keçiören Belediyesi sınırları içerisinde ilçe halkının sağlık, huzur ve refahı için denetimlerini 7 gün 24 saat aralıksız sürdüren zabıta ekipleri, genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, personel kıyafetleri ve işgaller gibi konularda kurallara uyulup uyulmadığını titizlikle kontrol ediyor, işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veriyor, tespit edilen eksiklerin giderilmesi, yayaların geliş geçişlerinin güçleştirilmemesi için de bir takım uyarılarda bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Zabıtası Halkın Sağlığıyla Oynayanlara Göz Açtırmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement