Kemeraltı'nın Sorunlarına İzmir Üniversiteleri El Attı - Son Dakika
Yerel

Kemeraltı'nın Sorunlarına İzmir Üniversiteleri El Attı

Kemeraltı\'nın Sorunlarına İzmir Üniversiteleri El Attı

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ufuk Tutan ile Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Çapraz tarafından Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın profilini ortaya koymak için hazırlanan araştırmanın kitabı düzenlenen törenle tanıtıldı.

22.04.2014 12:59

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ufuk Tutan ile Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Çapraz tarafından Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın profilini ortaya koymak için hazırlanan araştırmanın kitabı düzenlenen törenle tanıtıldı. "Kemeraltı Çarşısı Esnaf Arası Bağımlılık İlişkileri ve Ekonomi Analizi" adlı çalışmada tarihi çarşının sorunları, esnafın çarşıdan beklentileri ve çözüm önerileri yer aldı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği'nde düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Dernek Başkanı Ümit Kaya, çarşıya daha çok ziyaretçinin gelmesi için yapılacak tüm çalışmalara destek verdiklerini belirtti. Kitaplaştırılan araştırmanın alan çalışmalarının dernek işbirliği ile gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Kaya, " Türkiye'nin en büyük açık hava çarşıları arasında yer alan Kemeraltı'nın cazibesinin artması esnafın istek ve beklentilerinin karşılanması ile mümkün olabilir. Bizler tarihi çarşının eski günlerine dönmesi ve her gün bir fazla ziyaretçinin gelmesi için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

UFUK TUTAN: "100'Ü AŞKIN SORUN TESPİTİ YAPTIK"

Araştırmaya Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Çapraz ile birlikte imza atan Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ufuk Tutan ise bire bir görüşmelerinde 100'ü aşkın sorun tespiti yaptıklarını, esnafın çalışmaya olan ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Tarihi çarşının ekonomik analizi ile birlikte sorunlarına ilişkin tespitleri de gerçekleştirdiklerini söyleyen Tutan, "Esnaf sorunlarının farkında ve bu sorunların çözümü noktasında özerk bir yönetim istiyor. Özerk yönetimin içerisinde kendilerini de görmek istiyor. Bu kapsamda yasal zeminin oluşturulması gerekiyor. Bu çalışmanın kişi ve kurumlara yol gösterebileceğini düşünüyoruz" dedi.

"ESNAF SAYISI GERİYE GİDİYOR"

Kemeraltı'nın İzmir ve Türkiye için önemli olduğunu kaydeden CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de çarşıda esnaf sayısının her geçen gün geriye gittiğine dikkat çekti. Esnafı koruma ve örgütlülüğünü sürdürme yönünde çalışmaları titizlikle takip ettiklerini söyleyen Yüksel, "TBMM'de CHP grubu olarak esnaf özelinde mücadele veriyoruz. Kemeraltı esnafının geleceği için bu araştırmanın önemimin de farkındayız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemeraltı'nın Sorunlarına İzmir Üniversiteleri El Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement