Kent Konseyi Çocuk Mecilisi Yeni Başkanını Seçti - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi Çocuk Mecilisi Yeni Başkanını Seçti

Kent Konseyi Çocuk Mecilisi Yeni Başkanını Seçti

Kartepe Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin 4. Olağan Genel Kurul toplantısı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı.

14.02.2013 11:35  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin 4. Olağan Genel Kurul toplantısı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı. İlçedeki ilköğretim okul başkanları ve yardımcıları arasında yapılan genel kurul sonrası, Kartepe Kent Konseyi Çocuk Meclisi başkanlığına Elif Konyalı, başkan yardımcılığına Mustafa Ensar Mete ve genel sekreterlik görevine de Hüseyin Yıldız seçildi. 2011-2012 yılı meclis başkanlığını yapan Ayşem Zoboğlu seçimler sonrası görevini seçilen yeni başkana devretti.

Kartepe'de yaşayan çocukların sorunlarını tespit edip, çözümleri için öneriler getirmek, yaşadıkları kentin sorunları ile ilgilenmelerini sağlayarak iyi bir çevre bilinci edinmelerine katkı vermek ve kendilerini ifade edecek bir ortam meydana getirmek amacıyla oluşturulan, 90 genel kurul üyesi bulunan Kartepe Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Kartepeli çocukların genel kurulunda Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Kartepe Kent Konseyi Meclis Başkanı Av. Hülya San Şener, Kartepe Kent Konseyi Genel Sekreteri Emine Yurtsever, veliler ve üyeler hazır bulundu.

Kartepeli çocukların genel kurulunda 12 başkan adayı çıktı. Kendilerini tanıtıp çeşitli vaatlerde bulunan başkan adayları açık oylama ile seçime gittiler. Rabak Ortaokulu'ndan Elif Konyalı oy çokluğu ile başkan seçilirken Rahmiye İlkoğretimokulu'ndan Mustafa Ensar Mete başkan yardımcılığına ve Nusretiye İlköğretim Okulu'ndan Hüseyin Yıldız da genel sekreterlik görevine getirildi. Kartepe Kent Konseyi Çocuk Meclisi Çalışma Grupları'nın da belirlendiği genel kurul toplantısında öğrencilerin etkili konuşmaları dikkat çekti. Doğaya zarar vermemek için önlem ve tedbir alan fabrikaları ziyaret edip, teşekkür etmek. Şubat ayı içinde birlik ve beraberliği pekiştirmek adını tiyatro etkinliğinde bulunmak. Okullarda mavi kapak toplamak. Lise ve üniversitelere geziler düzenlemek. Belediye Meclisinin toplantılarına katılmak önergeleri de oylanarak kabul edildi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık yeni yönetime başarı dilediği konuşmasında, "Sivil toplum kuruluşlarının öncüsü olarak gördüğümüz Kent Konseyi ve alt meclisleri olan kadın, gençlik ve çocuk meclislerimiz görüldüğü üzere artık kendilerinde emin şekilde ilerlemekteler. Sizlerden gelen fikirleri her zaman önemsemekteyiz. Bir önceki çocuk meclis yönetiminden gelen kararlar belediye meclisimizden geçti ve ilçemize büyük katkılar sağladılar. Yeni çocuk meclisi yönetimi hayırlı uğurlu olsun" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi Çocuk Mecilisi Yeni Başkanını Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement