Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Cevizli Deresi'ndeki balık ölümleri nedeniyle inceleme başlattı.
Karahisar köyü muhtarı Şenol Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cevizlik Deresi'nde yüzlerce balığın öldüğünü söyledi.
Balık ölümlerini yetkililere bildirdiklerini belirten Gündoğdu, "Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri sudan ve ölü balıklardan örnekler aldı, çalışmaların sonucunu bekliyoruz" dedi.
Derenin kıyısında çeltik tarlası bulunan Mehmet Yenice de dereden akan suyun pis olduğunu öne sürerek, "İlk defa böyle bir olayla karşılaştık. Dereye daha önce çeltik tarlalarından boşalan sular veriliyordu. Şimdi ise bildiğimiz kadarıyla Keşan'ın kanalizasyonları akıyor" diye konuştu.
Yenice, suda yeterli oksijen bulunmaması nedeniyle bütün canlıların iki günde öldüğünü söyledi.
Muhabir: Necdet Uybaş/ Cihan Demirci
Yayıncı: Kemal Kaymak - EDİRNE
Son Dakika › Yerel › Keşan'da Balık Ölümleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.