Kırıkkale'de Kırım Gecesi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Kırım Gecesi

Kırıkkale\'de Kırım Gecesi

Halk Dansları, Folklor Topluluğu, Kırıkkale'lilere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

20.01.2011 00:28

Halk Dansları, folklor Topluluğu, Müzik, şiirler ve kına gecesi ile Kırım'lılar Kırıkkale'lilere unutulmaz bir gece yaşattı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi, Kırım Vakfı Kırıkkale temsilciliği ve Kırıkkale Belediyesinin işbirliği ile Türkiye ye gelen Kırım Devlet Halk Dansları folklor topluluğu, yaptıkları gösteriyle Kırıkkalelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kültür Merkezi salonun da düzenlenen geceye Kırıkkale Vali vekili Fethi Yorulmaz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen gecede Kırıkkale Naciye Saran lisesi Tarih öğretmeni Ahmet Erdal, Kırım ile ilgili olarak geniş kapsamlı bilgiler verdi. Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise ôKırım ile ilgili her türlü geleneği, örf ve adetleri bu akşam yaşadığımız için çok mutluyum. Kırım heyetini Kırıkkale de misafir etmek bizi son derece mutlu etti" dedi.

20 kişilik grup halinde Kırım Halk Dansları folklor Topluluğu, yörelerinin en güzel danslarının yanı sıra kına gecesini sergilerken gecede Kırım Devlet sanatçıları Server Kakura, Dilaver Osman, Kırım Ansambli, Asiye Sale, Emine Mustafa, Rıza Yusuf türküleri, şarkıları, şiirleri ile geceye renk kattılar.

Kırım ekibi programın sonunda büyük alkış aldı. Gecenin sonunda katkılarından dolayı Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'a, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer'e, Kırım Derneği Kırıkkale şube Başkanı Numan Yüksel'e ve Recep İçin'e Kırım heyeti tarafından plaketle verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Kırım Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement