Kırıkkale Mke'de Ürün Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale Mke'de Ürün Sergisi Açıldı

Kırıkkale Mke\'de Ürün Sergisi Açıldı

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında Savunma Sanayi Tedarikçi ürün sergisi açıldı.

13.09.2013 18:56

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında Savunma Sanayi Tedarikçi ürün sergisi açıldı.

Sergiye, MKE Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdögen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nurettin Aydın, Sanayiciler ve davetliler katıldı. Açılış öncesinde konuşan MKE Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdögen, üretilen ürünlerde kullanılan komponetlerin yüzde 40'ının alt yüklenicilerden temin edildiğini ifade etti.

Savunma sanayi kuruluşlarının ve savunma sanayine ürün sağlayan kuruluşlarının güçlü olması ve teknolojik alt yapılarını kurması gerektiğini dile getiren Demirdöğen, "MKEK geçmişte bütün ürünlerini kendi üretmek üzerine kurgulanmış yani en basit parçasından tutun da, en kompleks parçasına kadar kendi üretmekle kurgulanmış. Ancak gelişen dünyaya paralel olarak da kendini geliştirme ihtiyacı hissetmiş, daha ziyade teknolojik ürünlere yoğunlaşmaya başlamış. Kritik ürünleri kendi üretmeye devam etmiş ancak kritik olmayan ürünleri de alt yüklenicilerden temin etmeye çalışmış. Eğer bir rakam verecek olursak şuanda ürünlerimizde kullandığımız komponetlerin yüzde 40'ını biz alt yüklenicilerden temin ediyoruz. Aktif olarak çalıştığımız bine yakın alt yüklenici var. MKEK'nin 5 yıllık stratejik planında bir hedef var o da alt yüklenicilerden karşılanma oranını yüzde 70'lere çıkarmak. Bu şekilde bu oranlar artacak, devam edecek" dedi.

MKE kurumunun herkeste katkısı olduğunu ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, "MKE toknoloji yönünden büyümeye devam ediyor. Kırıkkale sanayicileri olarak elimizden geleni yapmalıyız. Çalışmaları tamamlanan yönetimi oluşturulan ve Türkiye'de ilk olan Silah Organize Sanayi kuruluyor. Burada Kırıkkaleli girişimcilerin yer almasını istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Savunma Sanayi Tedarikçi ürün sergisi gezildi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale Mke'de Ürün Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement