Kırklareli'nde asırlardır süren bayram geleneği: Yetişkinler çocuklara hediyeler dağıtıyor - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'nde asırlardır süren bayram geleneği: Yetişkinler çocuklara hediyeler dağıtıyor

Kırklareli\'nde asırlardır süren bayram geleneği: Yetişkinler çocuklara hediyeler dağıtıyor

Kırklareli'nin Erikler köyünde asırlardır süregelen bir bayram geleneği yaşanıyor. Yetişkinler köy meydanında toplanarak çocuklara hediyeler dağıtıyor. Sabah namazını takiben vatandaşlar, çocuklar için aldıkları hediyeleri vermek için sıraya geçiyor. Bu geleneği sürdüren Nebahat Gıdak, çocukların mutlu olduğunu belirterek bayram geleneklerinin devam etmesi için köylerine davet ediyor.

10.04.2024 14:38

Kırklareli'nde asırlardır gerçekleşen bayram geleneğinde, yetişkinler köy meydanında toplanıp çocuklara hediyelerini dağıtıyor.

Kırklareli'nin Erikler köyünde Balkan geleneği olan ve asrılardır günümüze kadar gelen bayramda yetişkinler köy meydanında toplanıp çocuklara hediyelerini dağıtıyor. Sabahın erken saatlerinde çevre köy ve illerden vatandaşlar gelenek için köye geliyor. Sabah namazını ardından vatandaşlar çocuklar için aldıkları hediyeleri vermek için sıraya geçiyor. Çocuklar ellerine taktıkları sepet ve poşetlerle sıraya girerek büyüklerinin bayramını kutladı ve hediyelerini aldı.

Eski yıllardan beri bu geleneğin sürdüğünü anlatan Nebahat Gıdak çocukları mutlu etmek için bu geleneği sürdürdüklerini ifade etti. Gıdak, çocuk olduğu zamanda badem, ceviz, iğde dağıtıldığını belirterek şimdi çeşit çeşit yiycekler dağıttıklarını söyledi. Çocukların bu hediyeler sayesinde çok mutlu olduğunu ifade ederek bayram geleneklerinin devam etmesi için köylerine davet etti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırklareli'nde asırlardır süren bayram geleneği: Yetişkinler çocuklara hediyeler dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement