Kış Aylarında Üst Solunum Yolu Enfeksiyonuna Dikkat - Son Dakika
Yerel

Kış Aylarında Üst Solunum Yolu Enfeksiyonuna Dikkat

Kış Aylarında Üst Solunum Yolu Enfeksiyonuna Dikkat

Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Özer: "Havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonunun artış gösterebilir, vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalı"

21.10.2013 14:43

Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Özer, havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonunun artış gösterebileceğini belirterek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Özer, üst solunum yolu enfeksiyonlarının sonbahar ve kış aylarında zirvede olduğunu, bunun başlıca nedenlerinin kirli hava, kapalı ve havasız mekanlar olduğunu kaydetti.

Enfeksiyonların hapşırma ya da öksürük yoluyla bulaştığını anlatan Özer, "Enfeksiyonun en sık yayıldığı alanlar okul, kreş, toplu taşıma araçları ve askeri birliklerdir. El sıkışma gibi doğrudan temaslar da hastalığın önemli bulaşma yollarıdır. Hastalanan kişiler doktora başvurmalı, sebze ve özellikle meyve tüketimiyle birlikte dengeli beslenmeye önem vererek, istirahat edip düzenli uyku uyumalı, sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıdır" diye konuştu.

THK Saruhanlı'da bin 561 kurban derisi topladı

Türk Hava Kurumu (THK) Saruhanlı Şube Başkanı Başkanı Halil Atak, Kurban Bayramı'nda bin 561 kurban derisi toplandığını bildirildi.

Atak, ilçede bu yıl bin 328 koyun, 178 keçi, 55 sığır olmak üzere toplam bin 561 kurban derisi topladıklarını belirtti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kış Aylarında Üst Solunum Yolu Enfeksiyonuna Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement