Kış Mevsiminde Beslenmeye Dikkat - Son Dakika
Yerel

Kış Mevsiminde Beslenmeye Dikkat

Kış Mevsiminde Beslenmeye Dikkat

Kış mevsiminde beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, özellikle C ve D vitaminine dikkat edilmesi gerektiğini söylediler.

22.11.2012 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış mevsiminde beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, özellikle C ve D vitaminine dikkat edilmesi gerektiğini söylediler.

Vatandaşların kış mevsiminde bol sebze ve meyve tüketmesi gerektiğini belirten Özel İstanbul Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Zülfikar Güzel, güneş ışınlarının çok görülmediği bu dönemlerde özellikle viral ve gribal enfeksiyonlar çok sık görüldüğünü söyledi. Dr. Güzel "Özellikle vücut direnci düşük kişilerde ve yetersiz beslenenlerde alt ve üst solunum enfeksiyonları çok sık görülüyor. Bu enfeksiyonlara yakalanmamak ve bunlara önlem almak için vücut direncini artırmak amacıyla beslenme tarzında değişiklik yapmamız gerekiyor" dedi.

Özellikle kış mevsiminde C ve D vitamini içeriği fazla olan meyve ve sebzelerin tüketilmesinin faydalı olduğuna dikkat çeken Dr. Zülfikar Güzel, "Bu mevsimde C vitamini içeriği fazla olan portakal, mandalina türü meyveler ile D vitamini içeriği fazla olan marul, lahana, ıspanak, karnıbahar, kabak gibi yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tüketmek gerekiyor. Çünkü bu meyve ve sebzeler insanların vücut direncini arttırıyor. Kış mevsiminde özellikle vücut direnci düşük olan hastaların bu vitaminleri almasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mevsim geçişlerinde insanlarda stres ve sıkıntı oluşturduğunu, bu tür psikolojik durumlarında viral ve gribal enfeksiyonlara sebep olduğunu hatırlatan Dr. Güzel, "İnsanların kış mevsiminde, güneş ışınlarının olduğu dönemlerde dışarıya çıkmalarını ve bu ışınlardan faydalanmalarını aynı zamanda spor yapmalarını da tavsiye ediyoruz. Çünkü güneş ışınları ve spor yapmak vücut direncini arttırıyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan kış mevsimi ile birlikte vatandaşların özellikle C ve D vitamini yönünden zengin meyve ve sebzelere rağbet gösterdiğini belirten esnaf ise bu durumun kendilerini memnun ettiğini söyledi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kış Mevsiminde Beslenmeye Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement