Kışanak: Kayyum Yasa Tasarısı Geri Çekilsin - Son Dakika
Yerel

Kışanak: Kayyum Yasa Tasarısı Geri Çekilsin

Kışanak: Kayyum Yasa Tasarısı Geri Çekilsin

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan kayyum yasa tasarısının bir an önce geri geçilmesini istedi.

13.08.2016 15:49

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan kayyum yasa tasarısının bir an önce geri geçilmesini isteyerek, "Meclisteki bu yasanın bir an önce geri çekilmesi en doğru olandır. Darbeleri tartıştığımız bir dönemde seçimle iş başına gelmiş yönetimlere, merkezi hükümet tarafından böylesi bir müdahale yapmanın son derece anti demokratik olduğunu kaydetmek istiyoruz." dedi.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mehmet Orak, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Sinan Tarı, Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Harun Yalçınkaya, Maden Mühendisleri Odası Şube Eş Başkanı Doğan Hatun, Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Sait Bahçe, Mimarlar Odası Şube Eş Başkanı Keziban Arukan ile Harita Mühendisleri Odası Şube Başkanı Can Deniz Akdemir, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Orak: Seçilmişleri Halk Seçti Ancak Halk Görevden Alabilir

Ziyarette konuşan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Orak, kentle ilgili sorunları tartışmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, "Tabii en önemli konulardan biri de belediyelere kayyum atamalarıdır. TMMOB olarak kesinlikle kayyum atamalarına karşı olduğumuzu, demokratik seçimlerle gelen seçilmişlerin iş başında olması gerektiğine inanıyoruz. Seçilmişleri halk seçti, ancak halk görevden alabilir, o düşüncedeyiz." şeklinde konuştu.

Kışanak: Yasanın Geri Çekilmesi En Doğru Olandır

Ardından konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak ise TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan kayyum yasa tasarısının bir an önce geri geçilmesini isteyerek, belediyelerin halkın kurumları olduğunu, sahip çıkmanın herkese düştüğünü belirtti. Kışanak, "Demokrasiye ve halkın iradesine inanan, halkın haklarını savunan tüm kurumların, kuruluşların ve kişilerin aynı yaklaşım içinde olduğunu biliyoruz. Meclisteki bu yasanın bir an önce geri çekilmesi en doğru olandır. Darbeleri tartıştığımız bir dönemde seçimle iş başına gelmiş yönetimlere, merkezi hükümet tarafından böylesi bir müdahale yapmanın son derece anti demokratik olduğunu kaydetmek istiyoruz." dedi.

Anlı: Belediyeler Halkın Kurumlarıdır

Eş Başkan Fırat Anlı da 15 Temmuz darbe tecrübesini yaşamış bir ülkede seçimle gelen yerel yönetimlere yönelik böylesine bir arayışın başlı başına bir akıl tutulması olduğunu kaydetti. Anlı, Kürtlerin meclisten ve yerel yönetimlerden atılmak istenmesine ilişkin de şunları söyledi:

"Kürtlerin parlamentodaki temsilcilerinin meclis dışına atılmak istenmesi, yerel yönetimlerden uzaklaştırılmaları, siyasal, örgütsel, sivil toplum örgütlerinin ve medyanın bir biçimiyle dışına atılmak istenmeleri, bu ülke açısından hayırlı bir adım değil. Geçmişte de biz örneklerini gördük. Bu durumda Kürtlerin nerede kendilerini ifade, temsil ve mücadele edecekleri sorusu ortada kalır. O açıdan bu akıl tutulmasına bir an önce son verilmesini bizlerde belirtiyoruz. Burası halkın kurumlarıdır. Bizler elbette ki gelip geçiciyiz, nihayetinde daha belirleyici olan halkın iradesidir. Herkes halkın iradesine, milli iradeye ve meşruiyete saygılı olmak durumundadır."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kışanak: Kayyum Yasa Tasarısı Geri Çekilsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement