Kitap Festivali 19 Şubat'ta Başlayacak - Son Dakika
Yerel

Kitap Festivali 19 Şubat'ta Başlayacak

Kitap Festivali 19 Şubat\'ta Başlayacak

Malatya'da, 19-24 Şubat tarihleri arasında Kitap Festivali düzenlenerek, bu sürede 5 milyon sayfa kitap okunmasının hedeflendiği bildirildi.

17.02.2013 13:38

Malatya'da, 19-24 Şubat tarihleri arasında Kitap Festivali düzenlenerek, bu sürede 5 milyon sayfa kitap okunmasının hedeflendiği bildirildi.

Malatya Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en kapsamlı kitap kırtasiye mağazasında 19-24 Şubat tarihleri arasında Kitap Festivali düzenleyeceklerini açıkladı.

Özdemir, "Bu etkinliğimiz Deniz Kitap Evlerinin 3. Şubesinde 19 Şubat tarihinde resmi açılışla başlayacaktır. Bu program kapsamında ilk misafirimiz 21 Şubatta Bejan Matur,22 Şubatta Ahmet Turgut, 23 Şubatta Kahraman Tazeoğlu ve Hilmi Yavuz,24 Şubatta Sinan Yağmur ve Yılmaz Odabaşı Malatya'daki okurlarıyla buluşacaktır" dedi.

Bu arada, 1. Deniz Kitap Festivali'nde 5 milyon sayfanın okunmasının hedeflendiği bildirildi.

Malatya'da Deniz Kitapevleri tarafından düzenlenecek Kitap Festivali'nde, Edmondo de Amicis'in 'Çocuk Kalbi' adlı kitabının yaklaşık 15 bin öğrenciye ulaştırılmasının planlandığı ve 2013 yılını okuma yılı ilan ettiklerini açıklayan Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir,"Kitap alışverişi kültürünün oluşturulmasının amaçlandığı bu organizasyonda yazarlar kitapları doğrudan doğruya okura sunma fırsatı bulacak.Yapılan araştırmalarda, bir Japon yılda 25, İsveçli 17 kitap okurken, altı Türk yılda yalnızca bir kitap okumaktadır. Buna göre bir Japon, bir Türk'ün ortalama 150 katı kitap okumuş oluyor. Bu önemli bir uçurumdur. Bu uçurumun kapatılması noktasında bizde bir kitapevi olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Özdemir, "19-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Bejan Matur, Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Turgut, Hilmi Yavuz, Yılmaz Odabaşı Sinan Yağmur gibi yazarların yanı sıra Malatya'nın yetiştirmiş olduğu Kemal Deniz, Semra Kandemir, Tuğce Han, Sebahattin Özel, Esma Sayın ve Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü (PMYO) İbrahim Azcan da imza töreniyle okurlarıyla birlikte olacak. Festivalde hızlı okuma teknikleri ve sınavlar açısından önemli olan zamanı etkin kullanma metotları da anlatılacak. Şehir merkezinde Büyük Baharatçı karşısında 700 metrekarelik kapalı alanda düzenlenecek birbirinden kıymetli eserlerin ve zengin etkinliklerin yer alacağı Deniz Kitap Festivali'ne tüm Malatyalıları bekliyoruz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Festivali 19 Şubat'ta Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement