Kız Kardeşim Projesi Başladı - Son Dakika
Yerel

Kız Kardeşim Projesi Başladı

Kız Kardeşim Projesi Başladı

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Coca Cola Türkiye işbirliğinde yürütülen Kız Kardeşim projesinin Kayseri ayağı, Kayseri Ticaret Odası ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde başladı.

30.09.2015 11:56

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Coca Cola Türkiye işbirliğinde yürütülen Kız Kardeşim projesinin Kayseri ayağı, Kayseri Ticaret Odası ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu'nun ev sahipliğinde başladı.

Proje kapsamında düzenlenen açılış toplantısına; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ayşe Sevinç Gürüllü, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Işıl Keskin Şahan, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Işıl Keskin Şahan'ın proje hakkında kısa bilgi verdiği toplantıda konuşan Başkan Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası olarak, kadınların Türkiye ekonomisine katkı sağlamaları bakımından ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Bu manada Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu ile beraber kadınların hem kendi becerilerini artırmak hem de neler yapmak istiyorlarsa o konuda önlerini açmak için onlara destek oluyoruz. Kadınlarımızın hem kendi ekonomilerine katkı sağlamaları bakımından hem ilimize ve ülkemize ekonomik manada katkı sunmaları adına düzenlenen bu programın benzerini geçen yıl da düzenledik ve çok da başarılı sonuçlar elde ettik" dedi.

Kayseri Ticaret Odası olarak, kadınlara çok önem verdiklerinin altını çizen Hiçyılmaz, "Kadın girişimcilere bütçe ayıran ilk ve tek Odayız. Bizler kadınlarımızın sadece evde oturan, yemek yapan, çocuk doğuran, evin tüm işleriyle ilgilen insanlar olmasının yanı sıra, bakınız burası çok önemli, bunlar yapılacak, bunlardan feragat etmek yok ama bunların yanı sıra girişimci olmalarını istiyoruz. Kendilerine menfaat sağlarken bir bakıma hem iline hem ülkesine menfaat sağlamak için göstermiş oldukları gayretlerin arkasında duruyor onları destekliyoruz. Çünkü bir ülke girişimcisi kadar zengindir. Bir ülkenin girişimcisi ne kadar fazlaysa o ülke o denli zengin demektir. Bunun için kadınlarımızın iş gücüne katılmalarını önemsiyoruz" diye konuştu.

Tüm bunlara katkı sağlayacak olan bu programı düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezine, Coca Cola Türkiye'ye teşekkür ettiğini ifade eden Hiçyılmaz, "Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Coca Cola Türkiye işbirliğinde Türkiye genelinde düzenlenen Kız Kardeşim Projesinin Kayseri ayağını, Kayseri Ticaret Odası ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu olarak üstlendik. Biz ev sahipliğini yapıyoruz. Çok değerli hocalarımız sizleri bilgilendirecekler. Eminim ki sizlerde çok sevecek, değerli bilgiler elde edeceksiniz. Bundan sonraki yaşamınızda daha bilinçli olma, kendinize yetme, kendi ekonominize katkı sağlama, şehrimize, ülkemize daha çok menfaat sağlama noktasında gayretleriniz olacak. Programa katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ve programın hepinize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu da yaptığı konuşmasında, "Öncelikle geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, çünkü zaman ayırdınız. Bu bizim için önemli bir mefhum. Hayat akıp giderken kendisi için bir şeyler yapmak, çorbada bir tuzu bulunmak eğitim almak ciddi anlamda önemli. Bu bilinçte olduğunuz için kutluyorum sizi. Girişimcilik tabi çok önemli ama esas insan hayatta ne yapmak istiyor, hayattaki girişim rolü nedir, insanın kendi tekamülü nedir bu çok önemli. Psikolojisini iş hayatından önce ayarlamak, buna göre yol almak iş hayatında uzu duyumu yani uzaktan karar verme mekanizmasını ciddi anlamda etkileyen bir şey. Bu nedenle kişisel gelişimi çok önemsiyoruz. Bu işin yapı taşlarından, olmazsa olmazlarından bir tanesi psikoloji. Psikolojik noktada tamamlandıktan sonra ne yapmak istediğinizi çok iyi bildiğiniz için hedefler belirleyecek ve bu hedeflere doğru sağlam adımlar ile yürüyeceksiniz" dedi.

Sarıoğlu, "Sizlerden alacağımız güçle beraber daha çok güçlenmek istiyoruz. Bu noktada sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Sizlerin iş kurup bu sahaya atılmanız, istihdam sağlamanız hem bizim açımızdan hem Kayseri açısından hem de Türkiye açısından çok önemli. Hepinize yeniden ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Coca Cola sponsorumuza, Boğaziçi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin değerli hocalarına, Boğaziçi Üniversitesi'ne ve son olarak kıymetli Başkanımız Mahmut Hiçyılmaz'a teşekkürü borç biliyorum" diye konuştu.

Projenin açılış toplantısının ardından, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ayşe Sevinç Gürüllü tarafından ilk ders kapsamında Finansal Okuryazarlık hakkında katılımcılarla bilgi paylaşıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kız Kardeşim Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement