Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Güvenli Yol Projesi Çalıştayı Yapıcak - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Güvenli Yol Projesi Çalıştayı Yapıcak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Güvenli Yol Projesi Çalıştayı Yapıcak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi güvenli yol projesi kapsamında çalıştay düzenleyecek.

20.08.2015 11:29

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi güvenli yol projesi kapsamında çalıştay düzenleyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ev sahipliğinde emniyet müdürlükleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kurum ve kişilerin katılımıyla 21 Ağustos Cuma günü saat 09.30'da Antikkapı'da Kocaeli Güvenli Yol Projesi Çalıştayı gerçekleştirilecek.

Proje, Kocaeli'nde trafik kazalarının araştırılması ve özellikle 2013 ve 2014 yılları içerisinde gerçekleşen trafik kazalarının, ilgili kurumlarca düzenlenen Trafik Kaza Tutanakları üzerinden sayısal ortama aktarılmasını kapsıyor. Ayrıca bu kazaların coğrafi bilgi sistem yapısı içerisinde mekansal ve istatistiksel analizlerinin yapılması sonucunda yapılan fiziksel düzenlemelerin sonuçlarının değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında Kocaeli'nin 12 ilçesinde son 2 yılda gerçekleşmiş olan ölümlü ve yaralanmalı trafik kaza verilerinden çıkarılan analiz sonuçları ve uluslararası trafik güvenliği uygulamaları incelenerek trafik kazalarının yoğun yaşandığı yerler tespit edilecek. Tespit edilen bu noktalarda yapılması gereken düzenlemeler belirlenecek, çalışma alanı sınırları içerisindeki trafik kazalarında yaşanan ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Çalıştayda Trafik güvenliği konusunda Doç. Dr. Hakan Güler, Kuzey Kıbrıs Yol Güvenliği Projesi konusunda Prof. Dr. Mehmet Metin Kunt, Yurt Dışı Örnekleri Unıversıty Of Aachen Eugen Dıner, Yurt Dışı Çözüm Örnekleri Dr. Mıcheal Baıer, Kocaeli İli Trafik Kazaları Şehir Plancısı İnş.Tekn. Nur Melike Postalcıoğlu ve Ayşegül Erikci tarafından sunumlar gerçekleştirilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Güvenli Yol Projesi Çalıştayı Yapıcak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement