Kocaeli'de Toplu Taşımadaki Sorunlar Çözüldü - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Toplu Taşımadaki Sorunlar Çözüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin uygulamaları sonucu, trafik sıkışıklığı, bekleme sürelerinin uzunluğu ve yolcu kapma telaşı gibi sorunların ortadan kaldırıldığı bildirildi.

04.01.2012 13:00

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin uygulamaları sonucu, trafik sıkışıklığı, bekleme sürelerinin uzunluğu ve yolcu kapma telaşı gibi sorunların ortadan kaldırıldığı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yapılan yazılı açıklamada, belediyenin Kocaeli'deki ulaşım sorunlarının kalıcı çözümü konusunda yaklaşık 3 yıldır yasal çerçevede sürdürdüğü çözüm arayışlarının mutlu sonlandığı, bu kapsamda İzmit ve Derince hattındaki bazı sorunların da çözüme kavuşturulduğu belirtildi.

Yeni yılda hayata geçirilen uygulamalarla vatandaş ile sürücü arasında olan ücret alışverişinin elektronik ücret toplama sistemi olan Kent Kart ile sağlandığı, para alışverişinin ortadan kaldırılmasıyla ortalama sefer süresinin 55 dakikadan 42 dakikaya indiği bildirildi.

İzmit ve Derince'de toplu taşıma hizmeti sağlayan kooperatiflerin aynı çatı altında birleştirilmesi ve sefer sürelerinin yeniden belirlenmesi sayesinde vatandaşların araçta geçirdikleri sürenin yaklaşık yüzde 15 azaldığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni sistemin hizmete girmesiyle ortak çalışma düzeni ve gelir havuz sistemine geçilmesiyle yolcu kapma sorunu da ortadan kalkmış oldu. Gün içerisinde toplanan gelirler her kooperatif üyesine eşit olarak dağıtılarak rekabetin önüne geçilmiş oldu. Fazla araçtan ve birbiri ile çakışan hatlardan kaynaklı, özellikle durak bölgelerinde ve şehir içinde araç trafiğini daha aza indirmek amacıyla 486 olan araç sayısı 405'e düşürüldü. Gereksiz ve fazla araç kullanılmasının önüne geçilmesi ile farklı noktalardan vatandaşlara daha fazla alternatif ulaşım imkanı sağlandı. Ayrıca, yolcu toplamak için çalınan kornaların yol açtığı gürültü kirliliği önlendi ve tatsız kavgalar en aza indirilmiş oldu."

Çeşitli renk ve karışık numaralı tabelalar yerine, Kocaeli genelinde yeni hat tabela sistemine geçildiği ve yeni sistemle vatandaşlara büyük kolaylık sağlandığı bildirildi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Toplu Taşımadaki Sorunlar Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement