Kocaeli’de Tramvay Hattının İkinci Etabında Soğuk Test Sürücüleri Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kocaeli’de Tramvay Hattının İkinci Etabında Soğuk Test Sürücüleri Başladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Kocaeli’de Tramvay Hattının İkinci Etabında Soğuk Test Sürücüleri Başladı
 Güncelleme: 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Alikahya-Stadyum Tramvay Hattı'nın ikinci etabında 'soğuk test' sürüşlerine başladı. Tramvay hattının 14 Ekim’de Kocaeli Stadyumu'nda yapılacak Türkiye-Gürcistan milli maçına kadar hizmete alınması hedefleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alikahya-Stadyum Tramvay Hattı'nın ikinci etabında "soğuk test" sürüşlerine başlandı. Tramvay hattının, 14 Ekim'de Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak Türkiye- Gürcistan milli maçına kadar hizmete alınması hedefleniyor.

Otogar ile Kocaeli Stadyumu arasındaki ulaşımı kesintisiz hale getirecek olan tramvay projesinde sona yaklaşıldı. Projenin daha önce hizmete sunulan 1.4 kilometrelik ilk 2 istasyonluk bölümünün ardından, 2.4 kilometre uzunluğundaki 4 istasyondan oluşan ikinci etapta da test aşamasına geçildi. Havai hatta enerji verilmeden gerçekleştirilen araçlı testlerin başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Toplam 3.8 kilometre uzunluğundaki Alikahya-Stadyum Tramvay Hattı'nın, 14 Ekim'de Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak Türkiye-Gürcistan milli maçına kadar hizmete alınması hedefleniyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA